Αποκλειστικό: Made in Greece - Mysterious Greece & η πανέμορφη δημιουργός του Στεφανία-Ανακαλύψτε μια άλλη Ελλάδα
Η ματιά και ο λόγος της δεν έχουν τίποτα το μυστηριώδες. Η κατατομή και τα χρώματα της παραπέμπουν στα χαρακτηριστικά μιας γνήσιας ελληνίδας. Μιλά με πάθος και τα μάτια της, σπινθηροβόλα, σε κάνουν να πιστεύεις ότι η Στεφανία Νιάκαρου - Σίμου, έβαλε ένα στόχο και θα τον πετύχει.
Η 25χρονη Στεφανία, εδώ και 2 χρόνια αφοσιώθηκε στο διαδικτυακό της project, που έχει τ’ όνομα Mysterious Greece. Για τη δική μου εμπειρία, όταν την άκουσα να μου το παρουσιάζει, κατάλαβα ότι η ρεπόρτερ, υπερισχύει των οποιονδήποτε άλλων δεινοτήτων της.
Έτοιμη, να αποκαλύψει και να αποκωδικοποιήσει όλα εκείνα τα μυστικά που κάθε καλοκαίρι μοιραζόμαστε οι έλληνες και πολύ λιγότερο οι ξένοι τουρίστες γιατί, είτε είναι απρόσιτα, είτε δεν έχουμε φροντίσει να γίνουν γνωστά.
Η Στεφανία, τον επόμενο μήνα θα βγάλει στον αέρα το www.mysteriousgreece.com στ’ αγγλικά, για να μεταδώσει σε όλο τον πλανήτη tips και πληροφορίες για μέρη και απίθανες τοποθεσίες της Ελλάδας ,να διαφημίσει ακόμα μερικά ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα και να αναδείξει γωνιές που εντυπωσιάζουν χειμώνα – καλοκαίρι. Και δεν σκοπεύει να σταματήσει εδώ, εξαντλώντας την διαδικτυακή της προσπάθεια στην Ελλάδα.Next step… mysteriousfrance.com/mysteriousitaly.com .
Παρακάτω θα διαβάσετε όλα όσα μου είπε στη σύντομη συνάντησή μας.
Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:
· ‘’Η ιδέα του Mysterious Greece, γεννήθηκε πριν από 2 χρόνια περίπου, το 2013’’ .
· ‘’Κάποια στιγμή, διάβασα τη λέξη ‘’Μυστήριο’’ κι έτσι, αποφάσισα να το ονομάσω ‘’ Mysterious Greece’’, γιατί τα αρχαία μυστήρια της Ελλάδας, ήταν το μεγαλύτερο μυστήριο του κόσμου’’.
· ‘’ Κύριος σκοπός του Mysterious Greece,είναι να αναδείξει την Ελλάδα ως προορισμό για όλο το χρόνο’’.
· ‘’Υπάρχει σποτ, το οποίο αναφέρεται αποκλειστικά στη Δήλο, που για μένα είναι το κέντρο του κόσμου’’.
· ‘’ Λήμνος και Σαμοθράκη. Είναι δύο τοποθεσίες, που σχετίζονται άμεσα με το μυστήριο’’.
· ‘’ Highlight, θα είναι τα Sunset spots, που θα μπορεί να δει ο επισκέπτης τις καλύτερες τοποθεσίες για ν’ αντικρύσει το ηλιοβασίλεμα’’.
· ‘’ Σπούδασα Δημόσιες Σχέσεις, πήρα το πτυχίο μου κι έκανα το μεταπτυχιακό μου στην οργάνωση εκδηλώσεων και συνεδριάσεων’’.
· ‘’ Ένα ζευγάρι Γάλλων, αποτέλεσε την έμπνευση και την ιδέα να φτιάξω κάτι δικό μου’’.
· ‘’Σε πέντε χρόνια θα ήθελα να φτάσει το Mysterious Greece σε όλο τον κόσμο’’.
Ειρήνη Νικολοπούλου: Είσαι μυστηριώδης γυναίκα και αποφάσισες να κάνεις mysterious Greece ή έχεις μέσα σου αυτό το χάρισμα του ρεπόρτερ, αυτή την πολύ ιδιαίτερη δεινότητα, να θέλεις ν’ ανακαλύψεις καινούρια πράγματα; Όπως το ακούω, είναι ένα site που θέλει ν’ ανακαλύψει μια άλλη Ελλάδα …
Στεφανία Νιάκαρου-Σίμου: Βασικά, η ιδέα του Mysterious Greece, γεννήθηκε πριν από 2 χρόνια περίπου, το 2013. Αγαπώ σαν Στεφανία την Ελλάδα σε πρώτο βαθμό και σε δεύτερο, πάντα ήθελα εγώ η ίδια να οργανώνω τα ταξίδια με τις φίλες μου το καλοκαίρι και όταν δεν έβρισκα πληροφορίες, έψαχνα από το ένα site στο άλλο site κ.ο.κ , για να βρω τις καλύτερες πληροφορίες που υπάρχουν.
Έτσι άρχισα να γράφω και ξεκίνησε πιο πολύ σαν project. Μέχρι που κάποια στιγμή, διάβασα τη λέξη ‘’Μυστήριο’’ κι έτσι, αποφάσισα να το ονομάσω ‘’ Mysterious Greece’’, γιατί τα αρχαία μυστήρια της Ελλάδας, ήταν το μεγαλύτερο μυστήριο του κόσμου που δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί ακόμα και είναι σαν ένα μίνι μυστικό. Κι επειδή έχω πολλούς φίλους από το εξωτερικό, που θα ήθελαν να μάθουν για την Ελλάδα, αλλά δεν γνώριζαν πού να ψάξουν , αποφάσισα να είμαι εγώ εκείνη που θα δημιουργήσει κάτι τέτοιο.
Ε.Ν: Από την πρώτη εικόνα που μου δίνεις, αντιλαμβάνομαι -και θα ήθελα τη γνώμη σου πάνω σε αυτό-, ότι πράγματι δεν υπάρχουν sites που να αναδεικνύουν την ‘’μυστική’’ Ελλάδα και θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι σημαίνει ‘’μυστική’’. Έβλεπες ένα κενό και ένιωσες ότι είσαι fed-up λόγω του ότι υπάρχουν μεν 15 μεγάλα brand names, όπως Μύκονος – Σαντορίνη, αλλά στην ουσία υπάρχουν 1005, τα οποία είναι άγνωστα και μάλιστα αξίζει ν’ ανακαλύψει κανείς…
Στ.Ν.Σ: Κύριος σκοπός του Mysterious Greece,είναι να αναδείξει την Ελλάδα ως προορισμό για όλο το χρόνο. Ο δεύτερος σκοπός του, είναι να προμοντάρει κάποια από τα νησιά μας, που οι ξένοι δεν γνωρίζουν και να δημιουργήσει τη θέληση των τουριστών να τ’ ανακαλύψουν και ο τελικός σκοπός , να επισκεφτούν τη χώρα μας και τον χειμώνα και δεν αναφέρομαι πχ. στην Αράχωβα. Υπάρχουν τόσα άλλα μέρη!! Η Ελλάδα, είναι κατά 80% ορεινή χώρα και αυτό δεν είναι ευρέως γνωστό. Είναι από τις πιο ορεινές χώρες της Ευρώπης και δεν αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από νησιά. Μάλιστα, πολλοί από τους τουρίστες, νομίζουν ότι τα νησιά είναι κλειστά το χειμώνα και θέλω να δείξω τι πραγματικά κρύβει η Ελλάδα, πίσω από όλο αυτό το φυσικό πλούτο που διαθέτει. Ομολογώ, πως δυσκολεύτηκα να βρω τις πληροφορίες αυτές. Η πραγματική αξία όμως αυτού του ‘’μυστηρίου’’ βρίσκεται στα tips.Σε κάθε ταξιδιωτικό οδηγό που έχω φτιάξει, πάντα διαθέτω και κάποιες πληροφορίες, όπως που να πας κάπου πολύ ωραία για να δεις το ηλιοβασίλεμα, ένα πανηγύρι που μπορεί να περάσεις καλά και να θέλεις να ξαναπάς ή ένα υπέροχο μπαράκι με τέτοια αρχιτεκτονική, που μπορεί να σε κάνει να θαυμάσεις τη θέα.
Το πιο φοβερό σημείο όμως, είναι μια στήλη, που την έχω ονομάσει Observing Light & Olympian God ! Μέσα από αυτή, μπορεί να δει κανείς σποτάκια που αφορούν μια συγκεκριμένη τοποθεσία, να δει φυσικές θέες, ηλιοβασιλέματα, χωριά κ.α. Ακόμα και για τη Μύκονο, υπάρχει σποτ, το οποίο αναφέρεται αποκλειστικά στη Δήλο, που για μένα είναι το κέντρο του κόσμου. Έχει τόσα πολλά πράγματα!!
Δεν υπάρχει άλλος αρχαιολογικός χώρος τουλάχιστον απ’ όσο ξέρω, που να έχει τέτοια, μεγάλη αναφορά. Τα tips, είναι στην ουσία ‘’the insiders guide’’ .Έχω ανθρώπους, σχεδόν από κάθε προορισμό που μ’ έχουν βοηθήσει, λέγοντας μου tip που δεν τα ξέρουν πολλοί …
Ε.Ν: Αν σου ζητούσα να δώσεις τον ορισμό του Mysterious Greece… δύο φράσεις για να περιγράψεις το project σου, αυτή τη νέα ιστοσελίδα, η οποία ν’ αναφέρουμε ότι είναι στ’ αγγλικά, λόγω του ότι απευθύνεται κυρίως στους ξένους, αλλά φυσικά και στους Έλληνες, ποιος θα ήταν αυτός;
Στ.Ν.Σ: Δύσκολα θα μπορούσα να το περιγράψω. Νομίζω η λέξη ‘’μυστήριο’’ , είναι μια λέξη που τη χρησιμοποιούν οι άλλοι για κάτι που δεν μπορεί να περιγραφεί. Το άγνωστο, το άλυτο, που θα πρέπει να ψάξεις πολύ βαθειά για να το βρεις. Στοχεύει σε πολύ ‘’ψαγμένους’’ ταξιδιώτες, που τους ενδιαφέρει κάτι άλλο, μακριά από το κατεστημένο και από το παγκοσμίως γνωστό.
E.N: Και πως θα γίνεται αυτό; Εσύ η ίδια θα είσαι η ταξιδιώτισσα και θα δίνεις το feedback στο site σου;
Στ.Ν.Σ: Θα υπάρχουν δύο κεφάλαια .Το πρώτο κεφάλαιο, θα είναι το Monthly Articles, που θα διαθέτει 10 στήλες, που θ’ αφορούν έναν προορισμό για τον οποίον θα καταγράφω τη δική μου εμπειρία και θα παρουσιάζω πχ. τη Σαντορίνη με ένα άλλον, τελείως δικό μου τρόπο. Το δεύτερο κεφάλαιο, είναι τα λεγόμενα travel guides, με ολοκληρωμένους, ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα.
Ε.Ν: Θα ήθελα να μου πεις Ελληνικές τοποθεσίες, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την έννοια του μυστηρίου
Στ.Ν.Σ: Λήμνος και Σαμοθράκη. Είναι δύο τοποθεσίες, που σχετίζονται άμεσα με το μυστήριο. Στη Σαμοθράκη, για μένα ο φυσικός της πλούτος είναι απόλυτα συνδεδεμένος με το μυστήριο. Δεν έχω πάει, αλλά από φωτογραφίες που έχω δει, νομίζεις ότι είσαι σ’ ένα μαγικό δάσος και θ’ ανακαλύψεις ανά πάσα στιγμή και κάτι καινούριο
Ε.Ν: Ποιοι περιμένεις να είναι οι επισκέπτες σου; Eίπες πριν οι πιο ‘’ψαγμένοι’’…
Στ.Ν.Σ: Πράγματι, θα επιθυμούσα ένα τέτοιο είδος επισκεπτών, όπως ανέφερα και παραπάνω. Άλλωστε το site θα χωρίζετε σε κατηγορίες, μέσω των οποίων θα προτείνω δραστηριότητες, χωριά, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ιστορίες, φεστιβάλ, παραλίες και γενικότερα τα best of του κάθε τόπου ξεχωριστά. Και φυσικά… χάρτες για να μπορεί να δει ο οποιοσδήποτε που βρίσκεται ο συγκεκριμένος τόπος.Highlight, θα είναι τα Sunset spots, που είναι καθαρά μια στήλη ολόδική μου και θα μπορεί να δει ο επισκέπτης τις καλύτερες τοποθεσίες για ν’ αντικρύσει το ηλιοβασίλεμα.
E.N: Είναι μια πολύ συνηθισμένη, αλλά και πολύ σημαντική ερώτηση. Έκανες τις σπουδές σου στο εξωτερικό και εργάστηκες εκεί;
Στ.Ν.Σ: Ακριβώς. Ήμουν τέσσερα χρόνια στο εξωτερικό. Σπούδασα Δημόσιες Σχέσεις, πήρα το πτυχίο μου κι έκανα το μεταπτυχιακό μου στην οργάνωση εκδηλώσεων και συνεδριάσεων καθώς επίσης, έκανα την άσκησή μου πάνω σε τρία projects, ένα στο Λονδίνο στην Quintessentially Communications,πάνω στον τομέα των Luxury Public Relations και δύο στην Ελλάδα, για λογαριασμό της V & D στο αντικείμενο του Event Management και στον τομέα των Financial Communications.
Και όταν τελείωσε όλο αυτό, είχα πάει το καλοκαίρι του 2012 ένα ταξίδι και συνάντησα ένα ζευγάρι Γάλλων , που ήξεραν τη Λέρο και αυτό ήταν πολύ εντυπωσιακό και τότε τους έδειξα μια φωτογραφία από τη Μύλο και δεν ήξεραν που ήταν αυτό το μέρος. Έτσι γεννήθηκε και η ιδέα να φτιάξω κάτι δικό μου.
Ε.Ν: Άρα οφείλεις την έμπνευσή σου σε αυτούς τους δύο Γάλλους! Ποιοι ήταν εκείνοι που σου στάθηκαν και σε βοήθησαν σε όλη αυτή την προσπάθεια;
Στ.Ν.Σ: Οι γονείς μου με βοήθησαν οικονομικά κυρίως και η καλή μου φίλη η Δέσποινα, η οποία σε κάθε πρόβλημά μου είναι εκεί, όπως και ο αδελφός μου με την κοπέλα του, που πάντα μου λένε την άποψη τους και με βοηθούν σε ότι και να κάνω .Φυσικά, το τελικό αποτέλεσμα το οφείλω στην εταιρεία που πραγματοποίησε και στην ουσία ψηφιοποίησε τ’ όνειρό μου, την 33Communications .
Ε.Ν: Που θα ήθελες να φτάσει το Mysterious Greece σε 5 χρόνια από σήμερα;
Στ.Ν.Σ: Σε όλο τον κόσμο.
Who is Who
Φωτό: Γιώργος Βδοκάκης
Όνομα: Στεφανία Νιάκαρου Σίμου
Ημερομηνία Γέννησης: 13 Νοεμβρίου 1990
Tόπος Γέννησης: Aθήνα
Σπουδές: ΒA σε Δημόσιες Σχέσεις στο London College of Communication & MA σε Διοργάνωση Εκδηλώσεων και Συνεδριάσεων στο Westminster University
Job Experience: 3 Πρακτικές στο τμήμα Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Διοργάνωσης Εκδηλώσεων στην εταιρεία V&O στην Ελλάδα (2010) και στην Quintessentially Communications στο Λονδίνο (2012)
Extra Info: Τον Φεβρουάριο του 2013 επέστρεψα από το Λονδίνο με κύριο σκοπό να δημιουργήσω το Mysterious Greece.
Συνέντευξη: Ειρήνη Νικολοπούλου
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr