Κίνηση απελπισίας στην Ειδομένη: Πρόσφυγες πέφτουν στις ράγες του τρένου - η διαμαρτυρία για τα κλειστά σύνορα

Καθιστική διαμαρτυρία πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στην Ειδομένη πραγματοποιεί ομάδα 5-6 Σύρων προσφύγων με αίτημα το άνοιγμα των συνόρων,

Σε χαρτόνια που κρατούν στα χέρια τους οι πρόσφυγες αναγράφεται στα αγγλικά η φράση: "Ανοίξτε τα σύνορα". Αποτέλεσμα της διαμαρτυρίας ήταν να μην πραγματοποιηθεί προγραμματισμένο δρομολόγιο εμπορευματικής αμαξοστοιχίας προς Σκόπια.

Εν τω μεταξύ, δέκα ακόμη λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες από τον Πειραιά, έφθασαν το πρωί στον καταυλισμό υποδοχής και διαμονής που έχει διαμορφωθεί στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο της Λάρισας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή τους μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα προκύψει και ο ακριβής αριθμός τους, ο οποίος πάντως υπολογίζεται στα 400 άτομα. Εχθές ο τελικός αριθμός των πρώτων μεταναστών και προσφύγων που έφθασαν στον συγκεκριμένο καταυλισμό έφθασε στα 330 άτομα.

Στον καταυλισμό έχουν αναπτυχθεί σκηνές, προκειμένου να φιλοξενήσουν περί τα 1.600 άτομα, αλλά η δυναμική του χώρου δίνει την δυνατότητα επέκτασης για φιλοξενία και περισσότερων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ