Ευκαιρία της ημέρας: Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας στο 50%: Με χρυσούς σκούφους με βραβεία σε καλή τιμή τρώτε από Λαζάρου, Μποτρίνι και όλα τα παιδιά!‏

Οι συναρπαστικότερες φετινές στιγμές της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής σε τέσσερις ημέρες και με τον πιο προσιτό τρόπο. Στις 20, 21, 27 και 28 Μαΐου το «α» σας στρώνει τραπέζι στα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόρια της Αθήνας με έκπτωση 50% στις τιμές. Διαλέξτε μενού και κλείστε τώρα θέση στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της πόλης.

Mας αρέσει πολύ­ που κάθε χρόνο η γαστρονομική παρέα μας διευρύνεται και ανανεώνεται. Ναι, αυτό το τραπέζι τούς χωράει όλους. Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, το πιο νόστιμο χάπενινγκ της χρονιάς, επιστρέφουν με ανοιξιάτικη διάθεση και –όπως πάντα– μια έξτρα φιλική κι ευνοϊκή για τα οικονομικά σας όψη της αθηναϊκής γευστικής σκηνής.

Tης Άντζελας Σταματιάδου, athinorama.gr

Για τέσσερις ημέρες, πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, το «α» σας ανοίγει τις πόρτες στα βραβευμένα εστιατόρια της πόλης, τα οποία την Τρίτη 20, την Τετάρτη 21, την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Μαΐου θα προσφέρουν ένα ειδικό μενού που ανθολογεί μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ τους –αυτές που τους χάρισαν Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας– στο 50% της τιμής που θα πληρώνατε οποιαδήποτε άλλη στιγμή τα επιλέγατε για το δείπνο σας.


Θα είναι μια γιορτή γευστικής ανακάλυψης και «μοιράσματος» με πολλές δυνατές στιγμές. Με τους σεφ να λειτουργούν, πέρα από την τεχνογνωσία, με την καρδιά, τις μνήμες­ και τα υλικά τους, οι αθηναϊκές κουζίνες από τη μία ανοίγουν τη θυρίδα των αναμνήσεων και από την άλλη σε εκσφενδονίζουν στο μέλλον. Σε αυτό το γευστικό παράλληλο­ σύμπαν μπορεί το πατροπαράδοτο τζατζίκι να μεταμορφώνεται σε γλυκό, το wasabi να γίνεται παγωτό, τα κερκυραϊκά σπετσερικά αφρός και το ψωμί να συναντά το βούτυρο και το μέλι στους -196οC! Δεν λείπει και η γοητεία της απλότητας όμως, όπως εκφράζεται μέσα από μια τέλεια ψητή σαρδέλα, μια σουβλιστή βοδινή μπριζόλα ή μια παρτίδα άψογα αρνίσια παϊδάκια.

Από το «Βαρούλκο», το «Botrini’s», το «Funky Gourmet» και τη «Σπονδή» μέχρι τον «Παπαϊωάννου» ή τον «Τηλέμαχο» σπινθηρίζει μια ελληνική γευστική κουλτούρα που εξελίσσεται και ανεβάζει επιδόσεις και η πρωτοβουλία του «α» αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να μοιραστείτε με την παρέα σας γεύσεις, εμπειρίες και ιστορίες απόλαυσης ειπωμένες με διαφορετικούς, όμορφα προσωπικούς κώδικες. Οι κρατήσεις στους χώρους που ξεχώρισαν στο… φετινό γαστρονομικό πρωτάθλημα ξεκινούν από την Πέμπτη 15 Μαΐου, ενώ το κόστος των ειδικών μενού αρχίζει από € 20 το άτομο, με τα κρασιά και τα ποτά να πληρώνονται χωριστά. Από ό,τι έχουμε δει στο παρελθόν πολλά εστιατόρια ίσως παρατείνουν λόγω ζήτησης την προσφορά και για άλλες ημέρες, εσείς όμως μην εφησυχάζετε, κάντε κράτηση τώρα!

ΒΑΡΟΥΛΚΟ 16/20 ΜΕΝΟΥ 40€ ΑΠΟ 80€

Δεν χρειάζεται συστάσεις: εμβληματική φυσιογνωμία της ελληνικής θαλασσινής γαστρονομίας, ο Λευτέρης Λαζάρου βραβεύεται συνεχώς επί 21 χρόνια με Χρυσό Σκούφο για τις λεπτοδουλεμένες ψαρο-συμμετρίες του. Λίγο προτού μετακομίσει αγκαζέ με το «Βαρούλκο» του στον Πειραιά –επιστέφοντας εκεί απ’ όπου ξεκίνησε αυτήν την πραγματικά σπουδαία πορεία– σας δίνει την ευκαιρία να αποχαιρετίσετε την επί δέκα χρόνια έδρα του στην Πειραιώς με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μενού με γαστρονομικό ­θαλασσινό πνεύμα.

ΜΕΝΟΥ

  • Ρεγκοσαλάτα και ταραμοσαλάτα με χαρουποπαξίμαδα
  • Σεβίτσε τσιπούρας
  • Χταπόδι με μαυρομάτικα και φάβα
  • Λαχανοντολμάς με γέμιση καραβίδας
  • Ανοιχτό παστίτσιο με κιμά γαρίδας
  • Γλυκό

BOTRINI’S 16/20 ΜΕΝΟΥ 45€ ΑΠΟ 90€

Στην αθηναϊκή «βάση» του, μια δια­τηρητέα χαλανδριώτικη μονοκατοικία με ήσυχη, κλεισμένη σε φυτικό κλοιό αυλή, ο Έκτωρ Μποτρίνι παρουσιάζει μια σοφιστικέ, τεχνικά υψηλή κουζίνα, φορτισμένη με πολλές προσωπικές αναφορές και λεπτές κερκυραϊκές νύξεις. Ο σεφ ζωγραφίζει την ελληνικότητα με δικά του γαστρονομικά χρώματα: αρκεί να δοκιμάσετε το επιδόρπιο «σαν τζατζίκι», ένα ελληνικό classic, σε γλυκιά, πάντα δροσερή βερσιόν, ιδωμένο μέσα από ένα πρίσμα που δεν έχετε φανταστεί.

ΜΕΝΟΥ

  • Αmuse bouche
  • Το δικό μας carpaccio ξιφία, κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα «από παλαιά», σαλικόρνια και κουρκουμάς
  • Χταπόδι στο φυσικό του περιβάλλον
  • Ριζότο αναφορά στην Ελλάδα
  • Μάγουλο από μοσχαράκι γάλακτος βιολογικής εκτροφής με κρέμα πατάτας, πραλίνα και κροκέτες πατάτας
  • Υποβρύχιο της παιδικής μου ηλικίας
  • Σαν ένα γλυκό τζατζίκι

FUNKY GOURMET 16/20 ΜΕΝΟΥ 50€ ΑΠΟ 100€

Μια μικρή ντιζαϊνάτη-arty σάλα που χαζεύει από τα παράθυρά της τα νεοκλασικά του Μεταξουργείου λειτουργεί ως σκηνή για μια πολυσύνθετη γαστρονομική περφόρμανς. Δυναμικό ντουέτο, η Γεωργιάν­να Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος ανασυνθέτουν όλο και πιο νόστιμα κλασικές σπεσιαλιτέ-σύμβολα της ελληνικής κουζίνας (χωριάτικη σαλάτα, σπανακόρυζο, παστίτσιο κ.ά. ), ψηλαφώντας επιδέξια τις τεχνικές και τις τάσεις της διεθνούς γευστικής πρωτοπορίας. Ναι, στο «Funky» το δείπνο είναι εμπειρία.

ΜΕΝΟΥ

  • Salsify στο χώμα
  • Παστίτσιο
  • Κουλούρι και ανθόγαλα
  • Σαλιγκάρια: γήινες γεύσεις
  • Χτένι στο βυθό
  • Χωριάτικη σαλάτα
  • The Funky Gourmet Burger
  • Μάγουλο μοσχαριού φρικασέ
  • Έκρηξη πορτοκαλιού
  • Ψωμί με βούτυρο και μέλι στους -196°C
  • Mignardises

HYTRA 16/20 ΜΕΝΟΥ 40€ ΑΠΟ 80€

Γαστρονομία που... βράζει – και όχι μόνο κατ’ όνομα. Σε έναν ιδιαίτερα καλαίσθητο χώρο, με την καλλιτεχνική/ντιζαϊνάτη αύρα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, η κουζίνα της «Hytra», με όλο και πιο σαφές το ελληνικό της πρόσημο, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με μια σειρά ραφινάτων πιάτων που πατούν δημιουργικά στην παράδοση. Η πρόταση του Νίκου Καραθάνου έχει άποψη, υψηλή τεχνική κι αισθητική και –το σημαντικότερο– εξελίσσεται συνεχώς.

ΜΕΝΟΥ

  • Η σούπα: χωριάτικη με φέτα
  • Το μανιτάρι: με μαγιονέζα τρούφας και crumble από φουντούκι
  • Το μυλοκόπι: με φασόλια και μύδια, κόκκινη πιπεριά και σαλάμι Λευκάδος
  • Η μπάρα σοκολάτας: με καραμέλα και παγωτό καραμέλα

ΣΠΟΝΔΗ 16/20 ΜΕΝΟΥ 65€ ΑΠΟ 130€

Το διαπρεπές εστιατόριο κι επί χρόνια σημείο αναφοράς για την ελληνική γαστρονομική σκηνή βρίσκεται σε… δίνη δημιουργικών εξελίξεων ως προς την κουζίνα του, η οποία πλέον τελεί υπό την υψηλή εποπτεία του Michel del Burgo, με chefs de cuisine τους Άγγελο Λάντο και William Mahi. Φινετσάτη, αρμονική, σύγχρονη γαλλική, η εν λόγω κουζίνα συμπληρώνεται από συναρπαστικά επιδόρπια, προσεγμένο σέρβις και μια ευρύτατη λίστα κρασιών, σε ένα χώρο με αύρα grand restaurant.

ΜΕΝΟΥ

  • Αmuse bouche
  • Φουαγκρά τερίνα και μους, αχλάδι, μήλο, βατόμουρο, βανίλια
  • Σολομός των 36 ωρών, wasabi, ρόκα, ξίδι λεμονιού, κάππαρη
  • Χτένια ωμά και ψημένα, φασόλια σόγιας, κονσομέ λαχα­νικών, παγωτό wasabi
  • Αβγό: πατάτα, τρούφα, καραμελωμένο κρεμμύδι, μπέικον
  • Κοτόπουλο: μανιτάρια Μορχέλες, κρούστα λεμόνι, σπαράγγια
  • Pre-dessert
  • «Fraisier»: φράουλα, λεμονόχορτο, αμύγδαλο, τραγανή μαρέγκα, παγωτό λευκό τυρί

MATSUHISA ATHENS 15,5/20 ΜΕΝΟΥ 40€ ΑΠΟ 80€

Έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε πλοίο πάνω σε αυτήν τη βεράντα ενός από τα πλέον προνομιακά σημεία της αθηναϊκής ριβιέ­ρας, που και ο ίδιος ο Nobuyuki Matshuhisa συμπεριλαμβάνει στα πιο γοητευτικά settings των ανά τον κόσμο εστιατορίων του. Τι σερβίρει είναι γνωστό: ιαπωνικές γεύσεις με περουβιανό άρωμα, εξαίρετο σούσι και το Black cod miso ως σταθερή γευστική υπογραφή του διάσημου σεφ. Μη μας πείτε ότι δεν έχετε δοκιμάσει ακόμη αυτό το παγκόσμιας εμβέλειας πιάτο…

ΜΕΝΟΥ

  • Σολομός sashimi με karashi su miso
  • Σαλάτα από μανιτάρια σιιτάκε με Matsuhisa dressing
  • Black cod miso (μαύρος μπακαλιάρος Αλάσκας με γλυκό miso )
  • Κοτόπουλο tsukune με σάλτσα τσίλι anticucho
  • Ποικιλία­ sushi συνοδεία σούπας misa
  • Whisky cappuccino

ABOVO 15/20 ΜΕΝΟΥ 40€ ΑΠΟ 80€

Καλαισθησία, σωστές εκτελέσεις και αγαστή συνύπαρξη νεωτερισμών και βαθιάς­ comfort νοστιμιάς δένουν σε ένα πολύ ­ενδιαφέρον σύνολο σε αυτό το σύγχρονο, ­δυναμικό, στιλάτο και χαλαρά γκουρμέ ρεστοράν, που βλέπει τα δέντρα και τα νεοκλασικά της Πλατείας Κεφαλαρίου από το «μπαλκόνι» του. Η μαγειρική πρόταση του Μιχάλη Νουρλόγλου έχει πολλούς πιστούς, και όχι μόνο από τα βόρεια προάστια. το ίδιο και τα ιδιαίτερα δημιουργικά γλυκά του. Δικαίως...

ΜΕΝΟΥ

  • Amuse bouche
  • Ταρτάρ σολομού με κρέμα από σπιτικό ζυμωμένο ραπανάκι­ και γρανίτα αγγούρι
  • Καπνιστό χέλι με άγρια χόρτα, παντζάρι κι εσπεριδοειδή
  • Λαβράκι φιλέτο με πουρέ φινόκιο, αλμυρίκια τουρσί και πράσινο μήλο
  • Αρνί (σιγομαγειρεμένος λαιμός ) με μελιτζάνα, ντομάτα και γιαούρτι
  • Σύνθεση με σπιτική ρικότα, μέλι, χαμομήλι και κουκουνάρι

TUDOR HALL 15/20 ΜΕΝΟΥ 45€ ΑΠΟ 90€

Η αύρα ενός σύγχρονου grand restaurant, που έχει γραμμένη στην ούγια την αρχοντιά της παλιάς Αθήνας, συμβαδίζει στην κορυφή του «King George» με μια νεο-παραδοσιακή κουζίνα, εκσυγχρονισμένη με φινέτσα και ακριβείς μαγειρικές τεχνικές­. Σε ένα χώρο με πιο ανάλαφρη (μετά­ την τελευταία ανακαίνιση ), πολυτελή­ ατμόσφαιρα και με πιο ελεύθερη θέα προς την Ακρόπολη, ο Σωτήρης Ευαγγέ­λου, αναβιώνοντας τη γευστική κληρονομιά, παραδίδει μαθήματα ελληνικής γευστικής αρμονίας.

ΜΕΝΟΥ

  • Ταρτάρ φρέσκου σολομού με σαλάτα εσπεριδοειδών και αρωματικά βότανα
  • Καλαμάρι με ψητή πιπεριά και λάδι καπνιστής μελιτζάνας
  • Κόκορας με χυλοπίτες, αφρός σπετσερικού και αρσενικού Νάξου
  • Ντουέτο από κουνέλι με σπανάκι, ντομάτες κονφί και κρεμμυδάκια
  • Σπιράλ λευκής σοκολάτας με βασιλικό, αγγούρι κονφί και σορμπέ γιαούρτι


Στο μενού περιλαμβάνεται κι ένα ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί ALERIA 14,5/20 ΜΕΝΟΥ 28€ ΑΠΟ 56€

Στο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό νεοκλασικό του Μεταξουργείου με την κομψή, όμορφα φωτισμένη πίσω αυλή, η ­δημιουργική κουζίνα του Γκίκα Ξενάκη αποκαλύπτει μια σοφιστικέ όψη της ελληνικής παράδοσης. Με πιάτα όπως ένα «άλλο» παστίτσιο ή μια αρωματικά «ενισχυμένη» γαλα­τόπιτα, το μενού αντανακλά μια ενδιαφέρουσα μαγειρική οπτική που επιστρέφει στις ρίζες προικισμένη με αρμονικές ισορροπίες και σύγχρονα αντανακλαστικά.

ΜΕΝΟΥ

  • Καλωσόρισμα
  • Σαλάτα «επιστροφή στις ρίζες» με πετρωτή Άνδρου, μπισκότο κύμινο και βινεγκρέτ από κοκκινογούλια
  • Φρέσκο σκουμπρί ελαφρά μαριναρισμένο, κρέμα φασολάδας, πίκλες από κανθαρέλες και αβγοτάραχο
  • Παστίτσιο με χοντρό μακαρόνι, ουρά μόσχου μπρεζέ, μανιτάρια σιιτάκε και αφράτη μπεσαμέλ
  • Γαλατόπιτα Θεσσαλίας αρωματισμένη με τσάι του βουνού, crumble από βρώμη και μπαχαρικά, μαριναρισμένα βερίκοκα και σορμπέ βύσσινο.

ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ 14,5/20 ΜΕΝΟΥ 21€ ΑΠΟ 42€

Η ιδέα του Θανάση Βασίλαινα να μετατρέψει την ιστορική πειραιώτικη ταβέρνα –πρωτάνοιξε το 1920– σε καλαίσθητο πρεσβευτή της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας αποδείχτηκε εξαιρετική. Τα πιάτα του σεμνού Ρενάτο Μεκόλι, στα οποία ο νεωτερισμός συνυπάρχει πολύ γευστικά με την παράδοση, βρίσκονται σε διαρκή ανοδική εξέλιξη και αντανακλούν μια ελληνικότητα με ψαγμένη, βαθιά νοστιμιά. Όσο για τη σχέση ποιότητας-τιμής, βραβευμένη φέτος και αυτή.

ΜΕΝΟΥ

  • Κακκαβιά με πετρόψαρα, καβούρι Καβάλας, κρόκο Κοζάνης
  • Τριλογία ορεκτικών (ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά με αραβικές πίτες, φάβα με τσάτνεϊ σταφίδας και κάππαρης, καλαμαράκι σχάρας, καπνιστή μελιτζάνα, λάδι σκόρδου )
  • Μανεστράκι με ουρές μόσχου ραγού και πικάντικη σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς
  • Γουρουνόπουλο μαριναρισμένο, μαγειρεμένο σε κενό αέρος για 12 ώρες με σάλτσα από άγρια μανιτάρια, αρωματισμένη με λάδι τρούφας, λαχανικά εποχής και άχυρο πατάτας
  • Μους από κρέμα τυριού σε τραγανό μπισκότο, καραμελωμένος ανανάς με πιπέρι Σετσουάν και σάλτσα από μάνγκο

MILOS ESTIATORIO 14,5/20 ΜΕΝΟΥ 35€ ΑΠΟ 70€

Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στην εξαιρετική «κολεξιόν» των φρέσκων ψαριών και θαλασσινών, των λαχανικών και των άγριων χόρτων – ακόμη και των αλατιών. Το διασημότερο ελληνικό εστια­τόριο στον πλανήτη καλλιεργεί συστηματικά τη φιλοσοφία του sourcing, δηλαδή της αναζήτησης των εκλεκτών πρώτων υλών, της λιτότητας αλλά και της ακρίβειας στο μαγείρεμα, και αποτελεί βιτρίνα για την καρδιά και τη βαθύτερη ουσία των ελληνικών γεύσεων.

ΜΕΝΟΥ

  • Κυδώνια και γυαλιστερές
  • Γαρίδες γάμπαρη sashimi με τσίλι και lime
  • Σαλάτα με αγκινάρες
  • Σουπιά ψητή και ριζότο στο μελάνι της
  • Λαβράκι ψητό πελαγίσιο με χόρτα εποχής
  • Σπιτική καρυδόπιτα με παγωτό βανίλια

Στο μενού περιλαμβάνεται ένα ποτήρι Rose Sparkling Ακακίες Κυρ-Γιάννη ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ 14,5/20 ΜΕΝΟΥ 25€ ΑΠΟ 50€

Σε αυτό το λιτό black & white ντεκ που χαζεύει τα κατάρτια, τα κύματα του Μικρολίμανου και τα φωτάκια της ακτογραμμής, οι απόλυτοι πρωταγωνιστές είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά. Το εξαιρετικό τηγάνι, η δεξιοτεχνική­ σχάρα με γνώση και οι πρώτες ύλες που ακτινοβολούν φρεσκάδα χαρακτηρίζουν ένα εστιατόριο από τα καλύτερα της Ελλάδας στο είδος του, το οποίο φέρνει εδώ και χρόνια στον Πειραιά φανατικούς ψαρο-­λάτρεις από όλη την Αθήνα.

ΜΕΝΟΥ

  • Κυδώνια
  • Πετροσωλήνες αχνιστοί
  • Γαύρος μαριναρισμένος
  • Σαλάτα Παπαϊωάννου
  • Σουπιά τηγανητή με μελάνι
  • Σαρδέλα ψητή
  • Γαρίδα
  • Χταπόδι
  • Λουκουμάδες
  • Φράουλες

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ BBQ CLUB 14,5/20 25€ ΑΠΟ 50€

Προτείνοντας προσεκτικά ­επιλεγμένα κρέατα από όλη τη χώρα, σε μια μοναδική για την ελληνική πραγματικότητα ποικιλία, το εστια­τόριο του Γιώργου Τσιλιγκίρη είναι αναμφισβήτητο must στον τομέα του. Το εξαιρετικό σίτεμα και ο μαεστρικός χειρισμός της φωτιάς, που αφήνει κάθε κομμάτι ζουμερό και τρυφερό, συμπληρώνουν την εικόνα σε ένα χώρο στημένο με πολύ μεράκι, ο οποίος άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί το καλύτερο κρεατάδικο της Αθήνας.

ΜΕΝΟΥ

  • Ταρτάρ από φιλέτο μοσχάρι
  • Carpaccio μοσχάρι με σαλάτα ρόκας
  • Πατάτες στη γάστρα
  • Χόρτα (αλμυρίκι )
  • Σουβλιστή βοδινή μπριζόλα
  • Γλυκό ημέρας

ΑΘΗΡΙ 14/20 ΜΕΝΟΥ 20€ ΑΠΟ 40€

Η οικειότητα των εποχικών υλικών και της παράδοσης συναντά το φιλικό νεωτερισμό σε μια σειρά από πιάτα νόστιμα κι εκφραστικά. Η σύγχρονη, όμορφα προσωπική ματιά του Αλέξανδρου Καρδάση πάνω στην ελληνική­ κουζίνα δίνει το γευστικό τόνο σε ένα αγαπημένο εστιατόριο στον Κεραμεικό, το οποίο διαθέτει για μπαλαντέρ έναν από τους πιο όμορφους και πιο πράσινους κήπους του αθηναϊκού κέντρου.

ΜΕΝΟΥ

  • Σούπα καρότο, πορτοκάλι, πιπερό­ριζα
  • Σαλάτα παντζάρι με φρέσκες­ φράουλες, νιβατό Θεσσαλίας και δυόσμο
  • Ντολμαδάκια με πλιγούρι­, φρέσκα αρωματικά και ξύγαλο Σητείας
  • Μοσχαράκι γάλακτος με σπανάκι, κρύα σάλτσα λεμονιού και αέρα­ αβγολέμονου
  • Πάβλοβα με φρέσκες φράουλες, κρέμα βανίλιας­ Μαδαγασκάρης και αφρό ινδικής καρύδας

ΑΛΑΤΣΙ 14/20 ΜΕΝΟΥ 20€ ΑΠΟ 40€

Ο χώρος κινητοποιεί διακριτικά μια ευχάριστη νοσταλγία, ενώ η παρουσία του Περικλή Κοσκινά­, ενός από τους νέους σεφ που εστιάζουν στην ανάδειξη της πρώτης ύλης, στην κουζίνα «μεταφράζεται» σε μια αλληλουχία πιάτων που ισορροπούν ανάμεσα στο ρουστίκ και το πρωτοποριακό, το μινιμαλιστικό και το πληθωρικό, το παραδοσιακό και το κοσμοπολίτικο, αποτυπώνοντας πολλές, διαφορετικές και σίγουρα ενδιαφέρουσες προσλαμβάνουσες.

ΜΕΝΟΥ

  • Λαβράκι carpaccio με τσίλι, lime, κόλιανδρο
  • Σαλάτα­ ντομάτα με παξιμάδι και ξινο­μυζήθρα
  • Φάβα από ρεβίθια, χέλι καπνιστό σχάρας λαδορίγανη
  • Τσιπούρα τηγανητή, μαγιονέζα με σκόρδο και πουρέ πατάτας
  • Μους σοκολάτα

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ART GRILL 14/20 ΜΕΝΟΥ 20€ ΑΠΟ 40€

Ο Γιώργος και ο Κώστας Τσιλιγκίρης ­αναβαθμίζουν την κλασική ελληνική­ ψησταριά σε κρεατοφαγική εμπειρία περιωπής, με εξαιρετικές πρώτες ύλες, ­βαθιά γνώση της κοπής και του ψησίματος. Κοκορέτσι και γουρουνόπουλο σούβλας, προβατίνα και άλλα ελληνικά κρεατολαγνικά σενάρια ξετυλίγονται τόσο στις παλιές αίθουσες, που διατηρούν την οικειότητα της ταβέρνας, όσο και στο κομψό δωμάτιο στο βάθος με τις σαλονέ δερμάτινες καρέκλες, που βλέπει από το τζάμι στην εκτενή κάβα.

ΜΕΝΟΥ

  • Κοκορέτσι
  • Κοντοσούβλι
  • Καροτοσαλάτα
  • Τζατζίκι
  • Χωριάτικη σαλάτα
  • Κεμπάπ αρνίσιο με πιτάκια
  • Πατάτες τηγανητές
  • Αρνίσια παϊδάκια γάλακτος
  • Γλυκό ημέρας


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ