Δροσιστική σαλάτα τόνου μέσα.. σε αβοκάντο! - Η Ντίνα Νικολάου συνδυάζει υπέροχα το ψάρι με το φρούτο!

H αγαπημένη μας Ντίνα Νικολάου, προτείνει δροσιστική σαλάτα τόνου. Σερβίρεται μέσα σε.. αβοκάντο!


Ευχαριστούμε το dinanikolaou.gr και την Ντίνα Νικολάου για την παραχώρηση της συνταγής

Υλικά:
Για 4 μερίδες4 μεγάλα ώριμα αλλά όχι λιωμένα αβοκάντοχυμός από 1 λεμόνι2 μεγάλες ώριμες αλλά σκληρές ντομάτες, κομμένες σε μικρά κυβάκια150 καλαμπόκι κονσέρβας, κατά προτίμηση βιολογικό, καλά στραγγισμένο2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα1/2 ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος2 κονσέρβες τόνου σε λάδι (320 γρ. η κάθε κονσέρβα)3 κουτ. σούπας ελαιόλαδοαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένω καλά τα αβοκάντο και τα σκουπίζω, χωρίς να τα ξεφλουδίσω. Τα κόβω κατά μήκος στη μέση (περνώντας το μαχαίρι γύρω από το μεγάλο κουκούτσι στο κέντρο τους). Αφαιρώ τα κουκούτσια. Αφήνω κατά μέρος 4 κομμένα μισά και ραντίζω τη σάρκα τους με το μισό χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσει. Ξεφλουδίζω τα υπόλοιπα 4 μισά αβοκάντο και κόβω τη σάρκα τους σε μικρά κυβάκια. Τα ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω τις κομμένες ντομάτες, το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό. Στραγγίζω καλά τον τόνο από το λάδι του, τον κομματιάζω με τα χέρια και τον προσθέτω στο μπολ. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύω προσεκτικά.Γεμίζω τα κομμένα αβοκάντο με το μείγμα του τόνου και σερβίρω αμέσως.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ