Νηστήσιμο κέικ με αμύγδαλο από τον Στέλιο Παρλιάρο για να μην μείνει κανένα κομμάτι στο ταψί!

Και νηστήσιμο και νόστιμο. Γίνεται; Ναι, αν ξέρεις τα κόλπα. Δείτε την συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Και νηστήσιμο και νόστιμο. Γίνεται; Ναι, αν ξέρεις τα κόλπα.


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα, απλώνουμε τα χονδροκομμένα αμύγδαλα και τα φουρνίζουμε για 10 - 12 λεπτά, έως ότου ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το χυμό και την άχνη. Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη και προσθέτουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε και τα χονδροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 5 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο, στους 170° C, για 50 - 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, πριν ξεφορμάρουμε. Μολις κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
  • 150 γρ. αμύγδαλα λευκά, τριμμένα στο μπλέντερ σε σκόνη + 100 γρ. αμύγδαλα, χονδροκομμένα
  • 160 γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί
  • 160γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα

  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr