Παγωτό με γεύση πεύκο-θάλασσα: ο Νίκος Κουκιάσας δεν παίζεται και πρέπει να τον γνωρίσετε λέει η Νενέλα Γεωργελέ! (Φωτό)

Ο Νίκος Κουκιάσας δεν είναι απλά ζαχαροπλάστης με ειδίκευση στα παγωτά. Είναι ποιητής. Τον γνώρισα στην γαστρονομική γιορτή της Μυκόνου για την κοπανιστή-έφτιαξε ένα καταπληκτικό παγωτό κοπανιστής που συνδύασε με «σφαιρίδια» επίσης παγωμένου καρπουζιού, ενώ την άλλη μέρα το ίδιο παγωτό το συνδύασε με καραμελωμένα διάφορα φρούτα εποχής.

n
Ο Νίκος Κουκιάσας ζει και μεγαλουργεί στη Μύκονο, οπότε να και το παγωτό κοπανιστή που συνοδεύει ωραιότατα έναν ντάκο.

Ο ίδιος είναι Στερεοελλαδίτης αλλά η γυναίκα του, η Μαργαρίτα, είναι Μυκονιάτισσα και έτσι στο νησί των ανέμων στήσανε και το μικρό αλλά ήδη ξακουστό ζαχαροπλαστείο τους.

n
Παγωτό τζατζίκι -το δοκιμάσαμε και είναι σούπερ μαζί με κολοκυθάκια τηγανιτά

Ο Νίκος είναι ο καλλιτέχνης και η Μαργαρίτα, πάντα γελαστή και αεικίνητη είναι αυτό που λέμε «η σωστή γυναίκα πίσω από τον μεγάλο άνδρα»…άσε που φτιάχνει και η ίδια πετυχημένα, πιο «συμβατικά» γλυκά, δηλαδή τρομερό γαλακτομπούρεκο.

n
Το περίφημο παγωτό πεύκο-θάλασσα

Στο Casa Dolce τους, ο Νίκος φτιάχνει το περίφημο παγωτό πεύκο-θάλασσα που το δοκίμασα με σκωπτική διάθεση αλλά ενθουσιάστηκα μέχρι συγκίνησης μια και, ναι, έχει όντως άρωμα και γεύση από πεύκο και θάλασσα, φτιάχνει και παγωτό κοπανιστή, παγωτό τζατζίκι, παγωτό αμυγδαλωτό, παγωτό wasabi και ό,τι άλλο φανταστείς. Και ενθουσιάζει τους κοσμοπολίτες τουρίστες του νησιού -αν ήταν οπουδήποτε αλλού στο εξωτερικό θα ήταν ήδη τεράστιο όνομα.

n

Casa Dolce Μύκονος, 2289110714

athensvoice.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ