Μενταγιόν χοιρινού φιλέτου με ριζότο, μπρόκολο & σάλτσα κόκκινου κρασιού μας φτιάχνει απόψε ο σεφ μας Βασίλης Παπαζαχαρίου-Ένα πιάτο σωστό...κόσμημα!

Μενταγιόν χοιρινού φιλέτου με ριζότο, μπρόκολο & σάλτσα κόκκινου κρασιού μας φτιάχνει απόψε ο σεφ μας Βασίλης Παπαζαχαρίου-Ένα πιάτο σωστό...κόσμημα!

Υλικά

Ψαρονεφρι 1 τεμ
Ριζοτο arborio 150 γρ
Μπρόκολο 50 γρ
Ζωμός βόδινου 1 τεμ
Κρεμμύδι ξερό 30 γρ
κρασί λευκο 150ml (για το Ριζότο)
Κρασί κόκκινο 20ml
Βουτύρο 10 γρ
Παρμεζανα 10 γρ
Ελαιόλαδο 20 ml



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο κ το κρεμμύδι αφού πρώτα το έχουμε ψιλοκόψει, μόλις πάρει ένα ξανθό χρώμα προσθέτουμε το Ριζότο & ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 30 δευτερόλεπτα ,σβήνουμε με το λευκό κρασί & προσθέτουμε νερό (διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει 3 φορές οπότε το κρασί το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη ) αφού πιει τα υγρά του & είναι έτοιμο προσθέτουμε το μπρόκολο αφού πρώτα το έχουμε ζεματίσει .Στη συνέχεια προσθέτουμε εκτός φωτιάς το βούτυρο  & την παρμεζανα κ ανακατεύουμε καλά. Προετοιμάζουμε το ψαρονεφρι αφού το ξεπλένουμε & το στεγνώνουμε το κόβουμε σε μενταγιόν πάχους περίπου 2 εκατοστών. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι τα μενταγιόν χοιρινού & αλατοπιπερωνουμε ,αφού πάρουν χρώμα & από τις 2 πλευρές σβήνουμε με κόκκινο κρασί κ προσθέτουμε τον ζωμό διαλυμένο σε λίγο νερό.

Who is Who



O Βασίλης Παπαζαχαρίου τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως chef στο Piu Verde, ενώ παράλληλα έχει την επιμέλεια των menu σε εστιατόρια και σε όμιλο ξενοδοχείων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αναλαμβάνει την μαζική εστίαση (catering) σε εκδηλώσεις σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους, ή prive ως “chef at home”.
Είναι λάτρης της Mεσογειακής και δημιουργικής κουζίνας και έχει δουλέψει κατά καιρούς σε εστιατόρια που έχουν διακριθεί με Χρυσούς Σκούφους. Είναι γνώστης της μοριακής γαστρονομίας ενώ πολλές φορές με «πειράγματα»  παντρεύει το gourmet με το παραδοσιακό.
Δημιουργίες και αφιερώματά του έχουν φιλοξενηθεί σε ελληνικά περιοδικά  και σε οδηγούς ψυχαγωγίας ενώ τη δουλειά του παρουσιάζει συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ