Υπέροχες γεύσεις-μηδέν θερμίδες-μηδέν τύψεις - 20 συνταγές που κάνουν τη διαφορά στη... ζυγαριά σας!

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις 20 πιο νόστιμες και κυρίως... light συνταγές... 

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις 20 πιο νόστιμες και κυρίως... light συνταγές...  





1. Τονωτικό πράσινο smoothie
Αναμειγνύετε στο μπλέντερ 2 πράσινα μήλα, 1 αγγούρι, 1 ματσάκι ρόκα, 2 κομμάτια σέλερι και 50 ml χυμό λεμόνι. Προσθέτετε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, λίγο πιπέρι, ή αντιθέτως λίγη ζάχαρη ή κάποια γλυκαντική ουσία. Ολοκληρώνετε βάζοντας όσο νερό θέλετε.



2. Ωμά λαχανικά με ντρέσινγκ
Ψιλοκόβετε 2 μικρά κολοκύθια, 2 καρότα, 1 ματσάκι μάραθο, 1 κομμάτι σέλερι και 1 πράσινο μήλο. Στη συνέχεια φτιάχνετε τη σος: βάζετε σε ένα μπολ 200 γραμμ. λευκό τυρί με χαμηλά λιπαρά, 1 κ.σ. γαλλική μουστάρδα, 50 ml ξίδι και λίγες σταγόνες σησαμέλαιο ή άλλο αρωματικό λάδι και αναδεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνετε με το ντρέσινγκ τα λαχανικά σας και ανακατεύετε καλά. Τέλος γαρνίρετε με λίγο μάραθο και με μερικά φύλλα σέλερι ψιλοκομμένα.



3. Γκασπάτσο με καρπούζι
Αναμειγνύετε τη σάρκα από το 1/4 ενός καρπουζιού και από 2 μεγάλες ντομάτες, ½ πιπεριά ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ, λίγο φρέσκο θυμάρι, 50 ml ξίδι από σέρι, λίγο τσίλι ή πιπέρι καγιέν, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά. Τέλος σερβίρετε τη σούπα καλά παγωμένη αφού πρώτα την πασπαλίσετε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.



4. Καρπάτσιο με πεπόνι και αγγούρι
Κόβετε ½ πεπόνι και ½ αγγούρι σε λεπτές λωρίδες και τις μοιράζετε σε 4 πιάτα. Πασπαλίζετε με 8 ωμά αμύγδαλα, αφού πρώτα τα έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια, και με λίγο φρέσκο βασιλικό. Στη συνέχεια φτιάχνετε τη σος: βάζετε σε ένα μπολ 100 ml χυμό ντομάτα με 50 ml χυμό λεμόνι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Καλύπτετε τα πιάτα με το ντρέσινγκ και τα σερβίρετε καλά παγωμένα.



5. Φρέσκια σαλάτα με ζαμπόν
Τοποθετείτε σε ένα μπολ 3 μαραθόριζες κομμένες σε λεπτές λωρίδες, 3 ροδάκινα σε κύβους και 12 ραπανάκια σε στικ. Στη συνέχεια φτιάχνετε τη σος: βάζετε σε ένα μπολ 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ξίδι από σέρι, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι, 2 κ.σ. νερό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Τέλος προσθέτετε 8 λεπτές λωρίδες ζαμπόν. Πασπαλίζετε με σουσάμι και σερβίρετε.



6. Γεμιστά με κοτόπουλο
Μαγειρεύετε για 10΄ στον ατμό τα λαχανικά: 2 στρογγυλά κολοκύθια, 2 ντομάτες, 2 μικρές μελιτζάνες και 2 κρεμμύδια. Κόβετε το καπάκι από τα λαχανικά και βγάζετε τη σάρκα τους αφήνοντας περίπου 1 χιλ. Σε ένα σκεύος σοτάρετε για 10΄ σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο τη σάρκα των λαχανικών. Το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε λεπτές λωρίδες, 2 κ.σ. μυρωδικά της επιλογής σας ψιλοκομμένα, 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Γεμίζετε με το παραπάνω μείγμα τα λαχανικά και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί, με τα καπάκια δίπλα τους. Τα αφήνετε να ψηθούν για 30΄ στους 1800 C και τα σερβίρετε ζεστά, χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.



7. Μύδια μαριναρισμένα σε γάλα καρύδας
Ρίχνετε 1 ½ κιλό μύδια σε μια κατσαρόλα, αφού βέβαια πρώτα τα πλύνετε πολύ καλά, 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια, λίγο λεμονόχορτο και τσίλι και τα βράζετε μέχρι να ανοίξουν. Τα στραγγίζετε καλά κρατώντας το ζωμό. Προσθέτετε στο χυμό τους 100 ml γάλα καρύδας light. Ξαναβάζετε τα μύδια μέσα στο μείγμα, ανακατεύετε και τα σερβίρετε ζεστά πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κόλιαντρο.



8. Γαρίδες σε πελτέ από πιπεριές
Προσθέτετε σε αλατισμένο νερό που βράζει 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες στα τέσσερα και τις αφήνετε να μαγειρευτούν για 20΄. Στη συνέχεια τις στεγνώνετε, τις καθαρίζετε και τους βάζετε 2 κ.σ. χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο 1 κιλό μεγάλες γαρίδες με 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι και τσίλι σε σκόνη. Σερβίρετε τις γαρίδες καλυμμένες με τον πελτέ από τις πιπεριές μαζί με μερικές κουταλιές σιτάρι βρασμένο 10΄σε αλατισμένο νερό.



9. Παγωμένο τσάι με θυμάρι
Ετοιμάζετε 750 ml τσάι (μαύρο ή πράσινο), προσθέτετε το χυμό από 1 λάιμ, αφήνοντας τις φλούδες του λάιμ μέσα στο τσάι, και 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι. Το αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια το τοποθετείτε στο ψυγείο αρκετές ώρες πριν το σερβίρετε.



10. Σαλάτα με βερίκοκα και φέτα
Κόβετε 6 βερίκοκα στα τέσσερα και τα αναμειγνύεται με 100 γραμμ. φέτα χαμηλή σε λιπαρά. Στη συνέχεια φτιάχνετε μια σος: βάζετε σε ένα μπολ 1 γιαούρτι, 1 κ.γ. μουστάρδα, 3 πρέζες σαφράν σε σκόνη, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Περιχύνετε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα, προσθέτετε λίγες φέτες κρεμμύδι, λίγα φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε.



11. Σφυρίδα στο φούρνο
Βάζετε 500 γραμμ. φιλέτο σφυρίδας (ή οποιοδήποτε άλλο λευκό ψάρι) να μαριναριστεί για 1 ώρα σε 100 ml σόγια σος, 50 ml ξίδι ρυζιού, 1 λεμόνι κομμένο στα τέσσερα, 1 σκελίδα σκόρδο, 20 γραμμ. τζίντζερ ψιλοκομμένο, πιπέρι και τσίλι σε σκόνη. Στη συνέχεια τοποθετείτε το μείγμα μαζί με το ψάρι σε ένα σκεύος και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2100 C. Το αφήνετε να ψηθεί για περίπου 15΄ αν τα κομμάτια του ψαριού είναι χοντροκομμένα. Το σερβίρετε ζεστό, χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

12. Κρύα εξωτική σουπα
Βράζετε σε ½ λίτρο νερό για 30΄ ½ κιλό καρότα σε ροδέλες, 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα προσθέτοντας ½ κ.γ. κύμινο. Στη συνέχεια τα αφήνετε να κρυώσουν και μετά βάζετε στο παραπάνω μείγμα 100 ml γάλα καρύδας light. Η σούπα σερβίρεται κρύα πασπαλισμένη με βασιλικό και σπόρους από κύμινο.

13. Φιλέτο μοσχάρι με λάιμ
Μαρινάρετε 1 μοσχαρίσιο φιλέτο για πάνω από 1 ώρα σε 2 κ.σ. σόγια σος light, 1 κ.σ. σάλτσα στρειδιών (oyster sauce), 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 1 κ.σ. λάδι και 1 φρέσκια πιπεριά ψιλοκομμένη. Στη συνέχεια τοποθετείτε το κρέας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το τσιγαρίζετε για 2΄ από κάθε πλευρά. Μετά το βάζετε σε ένα πιάτο και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 5’. Προσθέτετε στο τηγάνι όπου τσιγαρίσατε το φιλέτο 2 κ.σ. χυμό λάιμ και ανακατεύετε ελαφρά για να δέσει η σάλτσα. Περνάτε το φιλέτο από τη σάλτσα και το κόβετε σε φέτες. Το σερβίρετε τοποθετώντας το πάνω σε ένα μπολ με ρύζι λευκό, το περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και φρέσκο κόλιαντρο.

14. Ζελέ με ιβίσκο
Βάζετε σε ένα βαθύ σκεύος 2 κ.σ. αποξηραμένο ιβίσκο μέσα σε ½ λίτρο νερό με 1 κ.σ. ζάχαρη. Το αφήνετε για 6 ώρες. Στη συνέχεια προσθέτετε 1 γραμμ. αγάρ αγάρ και σιγοβράζετε το μείγμα για 1΄ ανακατεύοντας συνεχώς. Το αφαιρείτε από το μάτι και το αφήνετε να κρυώσει και μετά το φυλάτε στο ψυγείο για 4 ώρες για να σταθεροποιηθεί. Πριν σερβίρετε, μπορείτε να διαλύσετε το ζελέ χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και να το ρίξετε σε μια πιατέλα στην οποία θα έχετε τοποθετήσει 4 ροδάκινα καλά πλυμένα, κομμένα και ραντισμένα με 1 κ.σ. χυμό λεμόνι.

15. Ζελέ με πράσινο τσάι
Διαλύετε 2 γραμμ. αγάρ αγάρ μέσα σε ½ λίτρο παγωμένο τσάι με 1 κ.σ. ζάχαρη. Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση και μετά το σιγοβράζετε για 1΄. Το αποσύρετε από το μάτι και το αφήνετε να κρυώσει. Στη συνέχεια το μοιράζετε σε 4 μπολ. Συμπληρώνετε με μούρα και λίγα φύλλα μέντας. Αφού κρυώσει τελείως, το τοποθετείτε στο ψυγείο για αρκετές ώρες προτού σερβίρετε.

16. Ζελέ με λεμόνι
Διαλύετε 2 γραμμ. αγάρ αγάρ σε 250 ml νερό και 250 ml χυμό λεμόνι με 2 κ.σ. ζάχαρη. Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση και έπειτα το σιγοβράζετε για 1΄. Στη συνέχεια το ρίχνετε σε ένα μπολ και περιμένετε να κρυώσει. Μετά το βάζετε στο ψυγείο για μερικές ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί. Για να το σερβίρετε, κόβετε το ζελέ σε κύβους και το συνοδεύετε με φραγκοστάφυλα.

17. Σορμπέ κακάο
Βράζετε 150 ml νερό με 100 γραμμ. ζάχαρη και λίγο βασιλικό. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, το αποσύρετε από τη φωτιά, αφαιρείτε το βασιλικό και ρίχνετε 125 γραμμ. κακάο σε σκόνη. Το βάζετε σε ένα μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει, μετά το δουλεύετε στο μίξερ και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία δύο φορές προτού το σερβίρετε.

18. Παγωμένο τσιζκέικ
Χτυπάτε στο μίξερ 500 γραμμ. τυρί κρέμα light με λίγο εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτετε 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα με 5 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές, ρίχνετε 400 γραμμ. φρούτα του δάσους και ανακατεύετε ελαφρά. Στη συνέχεια το βάζετε σε μια στρογγυλή φόρμα και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 6 ώρες. Το σερβίρετε μαζί με κόκκινα φρούτα του δάσους ή με μαρμελάδα βατόμουρο.

19. Παγωμένο γιαούρτι με λεμόνι και δεντρολίβανο
Χτυπάτε στο μίξερ 3 γιαούρτια στραγγιστά, 200 ml κρέμα γάλακτος light, 30 γραμμ. ζάχαρη, 2 κ.σ. χυμό λεμόνι και λίγο δεντρολίβανο. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα σκεύος και μετά στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει και έπειτα το βγάζετε και το ξαναχτυπάτε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία δύο φορές προτού το σερβίρετε. Το συνοδεύετε με μαρμελάδα ή φρέσκες φράουλες.

20. Παγωμένο γιαούρτι με κουρκουμά και πιπέρι
Χτυπάτε στο μίξερ 3 γιαούρτια, 200 ml κρέμα γάλακτος light, 30 γραμμ. ζάχαρη, ½ κ.γ. κουρκουμά και λίγο πιπέρι. Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σε ένα σκεύος και το τοποθετείτε στην κατάψυξη να παγώσει. Μετά το ανακατεύετε. Επαναλαμβάνετε τη συγκεκριμένη διαδικασία δύο φορές προτού το σερβίρετε. Το συνοδεύετε με φρέσκα σύκα κομμένα στα τέσσερα ραντισμένα με χυμό λεμόνι και πασπαλισμένα με λίγο πιπέρι.
 

Πηγή: www.elle.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ