O σεφ Κωνσταντίνος Μουζάκης έχει την απόλυτη συνταγή για το τελειότερο cheesecake λεμόνι και τη μοιράζεται μαζί μας! Μην τη χάσετε!

Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση του γλυκού γιατί πρέπει να μείνει για 1 ώρα στο ψυγείο. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα καλά με τη βοήθεια του μπλέντερ αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ένα γουδί που σίγουρα όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.



Υλικά (6 άτομα)

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα (digestive)

125 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

250 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής

250 γρ. τυρί κρέμα

2 κσ ζάχαρη άχνη

3 κσ ζαχαρούχο γάλα

χυμό ενός λεμονιού

ξύσμα ενός λεμονιού

Για τη μαρμελάδα λεμόνι

Τη φλούδα από 2 λεμόνια

4 κσ ζάχαρη

8 κσ νερό

χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση του γλυκού γιατί πρέπει να μείνει για 1 ώρα στο ψυγείο. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα καλά με τη βοήθεια του μπλέντερ αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ένα γουδί που σίγουρα όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αναμειγνύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα, απλώνουμε τη βάση ομοιόμορφα στο ταψί και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και το 3ίσμα. Η κρέμα μας πρέπει να είναι αφράτη. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και αφήνουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο πιο πολύ θα δέσει η κρέμα.
Η μαρμελάδα λεμόνι που σας προτείνουμε είναι απλή και γρήγορη. Αφαιρούμε την φλούδα από 2 καλά πλυμένα λεμόνια και την κόβουμε σε μικρές και λεπτές ροδέλες. Σε ένα κατσαρόλι λιώνουμε τη ζάχαρη με το νερό, σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίζει να δένει το σιρόπι προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ροδέλεςκαι το χυμό λεμονιού, αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει καλά για να μπορέσουμε να την απλώσουμε στο τσιζκέικ.


Το who is who του Κων/νου Μουζάκη

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(ChefClub of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και PastryChef στο IEK ΞΥΝΗ


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ