Λιώνω από γλύκα: Μπουγάτσα με μανούρι για το πιο γκουρμέ πρωινό με τον αγαπημένο σας - διά χειρός Γρηγόρη Γαστεράτου!

http://www.glykesistories.gr/images/SWEET/Recipes/2014/10/glykia_bougatsa_manouri.jpg
gastronomos.gr

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 750 γρ. μανούρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • 500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • 500 γρ. φύλλο χοντρό, τύπου χωριάτικου
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα, για το πασπάλισμα

Μερίδες 20Παρασκευή 40΄ Ψήσιμο 45΄

ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Διαλύουμε στο γάλα (κρύο) το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο μείγμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

Αλείφουμε ένα ταψί διαστάσεων 30x40 εκ. με λιωμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Στρώνουμε τα μισά φύλλα στον πάτο του ταψιού, αλείφοντάς τα ένα-ένα με βούτυρο. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα με το τυρί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης βουτυρώνουμε ένα-ένα. Χαράζουμε την μπουγάτσα σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε το κάθε κομμάτι αφού το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 

Συμβουλές

  • Αντί για μανούρι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πλούσιο κρητικό νωπό ανθότυρο με όλα του τα λιπαρά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ