Αποκλειστικό: Βικτώρια Καρυπίδου: Η TopWoman καθηγήτρια της γιόγκα, που ήρθε από τη Ρωσία και έγινε Κρητικιά! Τη βρίσκετε παντού με online μαθήματά!

Η Βικτώρια Καρυπίδου είναι μια ταλαντούχα δασκάλα του γιόγκα και απόφοιτη πληθώρας προγραμμάτων,τμημάτων και ακαδημιών σχετικά με την πνευματική ανάπτυξη, την προσωπική εξέλιξη και τη μακροσυνειδητότητα.

Η Βικτώρια Καρυπίδου είναι μια ταλαντούχα δασκάλα του γιόγκα και απόφοιτη πληθώρας προγραμμάτων,τμημάτων και ακαδημιών σχετικά με την πνευματική ανάπτυξη, την προσωπική εξέλιξη και τη μακροσυνειδητότητα. Από το 2012 δημιούργησε την on-line Σχολή Εν-θύμησης και Αναγέννησης «ANAGENIS» και μέσω των on-line σεμιναρίων/webinars, αλλά και των ομαδικών σεμιναρίων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, ενθαρρύνει και κατευθύνει τους ανθρώπους να ξανα-βρούν την αυτο-αγάπη και την ευτυχία, βιώνοντας την ευημερία στην ζωή τους σε όλους τους τομείς και ανακαλύπτοντας τον Δημιουργό μέσα τους.

Το eirinika.gr, μαθαίνοντας για την online σχολή «Anagenis», αποφάσισε να ανακαλύψει καλύτερα το ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτό αντικείμενο της Ενθύμησης και της Αναγέννησης. Για τον λόγο αυτό, ήρθε σε επικοινωνία με την κα Καρυπίδου, ζητώντας της να μας εξηγήσει έτι περαιτέρω τι εστί Σχολή Ενθύμησης και Αναγέννησης, τι μπορεί να κερδίσει κάποιος από αυτήν αλλά και το περιεχόμενο των σεμιναρίων - μαθημάτων που παρέχονται. Συνέντευξη στην ΕΙρήνη Νικολοπούλου.


Στο ξενοδοχείο «Kapsaliana Village» στο Ρέθυμνο - Φωτό Χρήστος Δράζος

**************

Ειρήνη Νικολοπούλου: Tι σημαίνει Σχολή Ενθύμησης και Αναγέννησης;

Bικτώρια Καρυπίδου: Ουσιαστικά είναι η στροφή προς τον εαυτό μας, η αφύπνιση. Είναι το εσωτερικό ξύπνημα του ανθρώπου, όταν κάποια στιγμή αντιλαμβάνεσαι πως δεν είσαι απλά ένας άνθρωπος πάνω στη Γη, αλλά αφυπνίζεσαι στις άπειρες δυνατότητες που κρύβεις μέσα σου. Ασφαλώς και αυτό το μονοπάτι, το προχωράς βήμα-βήμα και οδηγεί στην αυτοανακάλυψη και την αυτογνωσία. Έτσι ανακαλύπτεις τα ταλέντα σου, τα χαρίσματά σου και κυρίως την εσωτερική δύναμη που μεταμορφώνει κάποιες περιοριστικές πεποιθήσεις που έχουμε, διευρύνοντας τη συνειδητότητα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει να αρχίσει κανείς να αντιλαμβάνεται τη ζωή ως ένα σύνολο, ένα όλον και όχι με διαχωρισμό.

ΕΝ: Πρόκειται για μια σχολή που θα έχει έδρα, ας πούμε στην Κρήτη ή θα είναι μέσω Ίντερνετ; Ποιοι άνθρωποι σας ζητούν συνήθως μαθήματα και ποιας ηλικίες είναι;

ΒΚ: Αυτή τη στιγμή, είναι online. Προς το παρόν, οι άνθρωποι που μου ζητούν μαθήματα είναι κυρίως της ηλικίας από 35-55αλλά υπάρχουν και ορισμένοι που είναι κάτω των 30 ή έχουν ξεπεράσει τα 65! Είναι από φοιτητές, μέχρι πιο μεγάλους ανθρώπους. Κυρίως πρόκειται για άτομα που ψάχνουν την ελευθερία μέσα τους γιατί νιώθουν εγκλωβισμένοι.

ΕΝ: Σας νιώθουν και σαν ψυχολόγο τους;

ΒΚ: Εφόσον συμβαίνει κάτι τέτοιο, εγώ αμέσως τους εξηγώ πως δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Δεν είμαι σύμβουλος, είμαι περισσότερο εμπνευστής καθώς ό,τι διδάσκω το έχω βιώσει και το έχω πρώτα εφαρμόσει πάνω μου! Έτσι επειδή τα έχω δοκιμάσει, τα έχω υιοθετήσει και έχω γίνει... master, τα μοιράζομαι με τον κόσμο! Ουσιαστικά δηλαδή τους καθοδηγώ.

ΕΝ: Πώς μπορείτε και τους καθοδηγείτε;

ΒΚ: Μέσα από τα σεμινάρια και τις εμπειρίες που έχω ζήσει. Δεν γίνεται μια απλή ομιλία, είναι σεμινάρια με συγκεκριμένη δομή και περιεχόμενο και ασκήσεις πνευματικού περιεχομένου.

ΕΝ: Ως επί το πλείστον, τα άτομα που ζητούν την καθοδήγησή σας, είναι θηλυκού γένους. Τι είναι εκείνο που τις απασχολεί και θέλουν τα σεμινάρια;

ΒΚ: Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Άλλες νιώθουν πως έχουν χάσει το πάθος για ζωή, άλλες νιώθουν πως έχουν χάσει τον εαυτό τους, άλλες ότι δεν έχουν καλές σχέσεις με τους γύρω τους, άλλες ότι δεν τα βρίσκουν με τα παιδιά τους, άλλες έχουν θέματα υγείας. Όμως ο παρανομαστής όλων αυτών, είναι πως έχει χαθεί η επαφή με το εσωτερικό του εαυτού τους. Με την αυτοαγάπη.

ΕΝ: Αλήθεια πόσο σας εμπνέει ο χώρος του «Kapsaliana Village»; Είναι τόσο κομβικής σημασίας για τη δουλειά σας, να βρίσκεστε κοντά στη φύση;

ΒΚ: Αναμφίβολα, καθώς όσο πιο πολύ βρίσκεται σε αρμονία ένας χώρος με το πράσινο και με τη φύση, τόσο πιο πολύ η ενέργειά του είναι σε υψηλή συχνότητα. Όλα αυτά συμβάλλουν στο να χαλαρώσει ο άνθρωπος που περιβάλλεται από αυτή τη φυσική ομορφιά και αρμονία. Ο χώρος του Kapsaliana Village, προσφέρει ακριβώς αυτό · έναν ήρεμο και οικείο χώρο, στον οποίο ο ανθρώπινος νους μπορεί να «αδειάσει» και να αγαλλιάσει, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό.  Όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους έχω έρθει σε επαφή κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μου, μου έχουν πει ακριβώς αυτό, δηλαδή το πόσο οικεία, νηφάλια και άνετα νιώθουν σε έναν τέτοιο φυσικό χώρο.


Στο ξενοδοχείο «Kapsaliana Village» στο Ρέθυμνο - Φωτό Χρήστος Δράζος

ΕΝ: Τι θα γίνει στις 20 & 21/9 που θα πάτε στη Θεσσαλονίκη και στις 27 & 28/9 που θα βρεθείτε στην Αθήνα; Τι έχετε προγραμματίσει;

ΒΚ: Θα είναι μια ουσιαστική γνωριμία του κοινού με το πεδίο της Anagenis. Να καταλάβουν ποια είναι, ποιο το νόημά τις και τι είδους κύκλους σεμιναρίων θα ξεκινήσουμε από τον Οκτώβριο. Μια πρώτης τάξεως γνωριμία με εμένα αλλά και μια παρουσίαση όλων των εκπαιδευτικών κύκλων.

ΕΝ: Αν βγάζατε ένα σύντομο συμπέρασμα για το τι μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο ο συνδυασμός της γιόγκα με αυτά τα σεμινάρια, τότε ποιο θα ήταν;

ΒΚ: Να μάθει να ζει μέσα στη χαρά αλλά και να βιώνει τις εμπειρίες μέσα από αυτή.


Στο ξενοδοχείο «Kapsaliana Village» στο Ρέθυμνο - Φωτό Χρήστος Δράζος

Who is who

Γεννημένη στην Ρωσία. Στην ηλικία των 12 ετών μετακόμισε με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Τελειώνοντας το Τεχνικό-Επαγγελματικό Λύκειο, στην ειδικότητα Διοίκηση Επιχειρήσεων, ήξερε ήδη ότι θέλει να εργαστεί για να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά της, αλλά και τον εαυτό της, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να εμβαθύνει στις εναλλακτικές σπουδές και τέχνες, για τις οποίεςέτρεφε μεγάλο ενδιαφέρον από μικρή. Τα πράγματα όμως κύλησαν λίγο διαφορετικά καιγια την επόμενη επταετία ασχολήθηκε με τον κόσμο των επιχειρήσεων, όπου εργάστηκε ως μεταφράστρια/διερμηνέας και υπεύθυνη γραμματείας. Και το 2005 συνέβη η αφύπνιση. Ένα γεγονός που ανέτρεψε τα πιστεύω και τα όρια που είχε ως τότε πιστέψει πως έχει ως  ανθρώπινη ύπαρξη. Και έτσι το ταξίδι της επιστροφής στην αληθινή καρδιά, την ευτυχία, ξεκίνησε.

Στην επόμενη περίοδο έως και σήμερα η Βικτώρια έχει ολοκληρώσει τις εναλλακτικές σπουδές της.

2006 – 2007: Aπόφοιτη της «Ακαδημίας Προσωπικής Εξέλιξης», των Αντώνη & Βένας Καλογήρου, στην Ελλάδα   

2009 – 2011: Aπόφοιτη τμήματος Αγγελικής Θεραπευτικής & Συμβουλευτικής της «Ακαδημίας Κρύων» – Σχολή Πνευματικής Ανάπτυξης,    των Χαριτίνης Χριστάκου & Γιώργου Κελαϊδίτη, στην Ελλάδα.

2011 – 2012: Πιστοποίηση Διδασκαλίας Χάθα Γιόγκα, Πρόγραμμα Δασκάλων στο "HathaYoga&BudoAcademy", Ανδρέας Προβελέγγιος, Ελλάδα.

2011 – 2014: Πτυχιούχος on-line Ακαδημίας Μάκρο-Συνειδητότητας «Academy of Macro-Consciousness», Λαρίσα Αρταμόνοβα , Ρωσία

2013 – 2014: Απόφοιτη προγράμματος ΚΕΑΗΑΚ,on-line Οργανισμού Αφύπνισης Ανθρώπινης Συνειδητότητας «CrimsonCircle», Η.Π.Α.

2012 - σήμερα: Δημιούργησε την on-line Σχολή Εν-θύμησης και Αναγέννησης «ANAGENIS»






Μάθετε περισσότερα για τη Σχολή Ενθύμισης και Αναγέννησης στο http://www.anagenis.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ