Οι Ναουσιώτες αρνήθηκαν την δωρεά πετρελαίου του Τζόρτζ Σόρος- Ο δήμαρχος όμως δηλώνει ότι δεν θα πει όχι και θα δώσει το πετρέλαιο στο σχολεία

Αφού το κράτος δεν εκπληρώνει τις υποσχέσεις για δωρεάν δημόσια παιδεία ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός στράφηκε στον γνωστό μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος.

Αφού το κράτος δεν εκπληρώνει τις υποσχέσεις για δωρεάν δημόσια παιδεία ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός στράφηκε στον γνωστό μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος.




Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Νάουσας στις 9 Δεκεμβρίου βυτιοφόρο θα εφοδιάσει τα σχολεία της Νάουσας με πετρέλαιο «δωρεά» του κ. Σόρος. Η πρώτη αναφορά στην προσέγγιση από πλευράς του δήμου Νάουσας στο ίδρυμα του κ. Σόρος έγινε στην μεσημεριανή σύσκεψη με τους διευθυντές των σχολείων σχετικά με τα προβλήματα θέρμανσης.


Στο δημοτικό συμβούλιο που ακολούθησε το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Καραμπατζός ενημέρωσε το σώμα πως εδώ και τρεις μήνες έχει γίνει προσέγγιση με το ίδρυμα του κ. Σόρος που πέρσι ενίσχυσε με  200.000 ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης τον δήμο Θεσσαλονίκης ώστε να συμβεί κάτι ανάλογο και στην πόλη της Νάουσας.



Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:   "Γονείς των μαθητών της Νάουσας, εκπαιδευτικοί - δάσκαλοι των παιδιών μας, - Επειδή έχει ειπωθεί επίσημα ότι o Δήμος απευθύνθηκε στο ίδρυμα Σόρος, για πετρέλαιο στα σχολεία,- Επειδή το ερευνήσαμε και διαπιστώσαμε στις 9-12-2013 θα κινούνταν στο να βάλουν 9 τόνους (εννιά τόνοι είναι τελικά οι είκοσι) σε ορισμένα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Διατυπώνουμε το παρακάτω ψήφισμα:H Ένωση Γονέων Νάουσας, μετά από Γενική Συνέλευση, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση της στην στροφή προς τις χορηγίες, για την επίλυση των ελλείψεων των δημόσιων σχολείων.Δεν δέχεται τους επιχειρηματίες στα σχολεία και αυτό δεν έχει να κάνει με εμπάθεια. Θεωρούμε ότι είναι μια πολύ βολική αποφυγή των ευθυνών του κράτους, Είναι ζητιανιά, σε σχέση με μια καθαρή διεκδίκηση να φέρουν πετρέλαιο τα Υπουργεία και να αλλάξουν προς τα πάνω οι πιστώσεις για την Δημόσια Παιδεία, Εν τέλει είναι μιας μορφής ιδιωτικοποίηση!H είδηση και μόνο ότι θα καταφθάσει η «βοήθεια» από το ίδρυμα Σόρος, είναι βαρύ πλήγμα στους αγώνες των γονιών και των μαθητών και έτσι πρέπει να κατανοηθεί!Δεν είναι μόνον οι φοροαπαλλαγές, τα επιδοτούμενα κέρδη που o Τζορτζ Σόρος πετυχαίνει μ' αυτές τις κινήσεις, Είναι ότι η παιδεία στα χέρια των επιχειρηματιών είναι ένα ορατό εφιαλτικό σενάριο. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ. ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ".
http://inaoussa.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ