Το τσιγάρο σκότωσε (και) τον «Άντρα του Marlboro»-Ο Έρικ Λόουσον κάπνιζε από τα 14 του και πέθανε στα 72 του

Ο Έρικ Λόουσον, ο σκληροτράχηλος «άνδρας της Marlboro», ένα από τα πιο κλασικά σύμβολα του κόσμου της διαφήμισης, έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 72 ετών

Ο Έρικ Λόουσον, ο σκληροτράχηλος «άνδρας της Marlboro», ένα από τα πιο κλασικά σύμβολα του κόσμου της διαφήμισης, έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 72 ετών
 


Όπως είπε η σύζυγός του, Σούζαν Λόουσον την Κυριακή, ο Ερικ πέθανε στις 10 Ιανουαρίου από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια η οποία οφειλόταν στην χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια από την οποία υπέφερε.
 


Τον Λόουσον, ηθοποιό που είχε κάνει περάσματα από τις αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές «Baretta» και «The Streets of San Francisco», ου τον ανακάλυψε η διαφημιστική εταιρεία που είχε τον λογαριασμό της Marlboro για να γίνει ο κλασσικός καουμπόι με το τσιγάρο στο στόμα στις καταχωρήσεις της περιόδου 1978-1981.
 


Τότε φάνταζε μια τέλεια επιλογή: Καπνιστής από τα 14 του, με τα αδρά χαρακτηριστικά του άνδρα που θα μπορούσε να ενσαρκώσει τον άνθρωπο-πρότυπο του «αμερικανικού τρόπου ζωής».
 
Αργότερα όμως ο Λόουσον συμμετείχε σε διαφημιστικές εκστρατείες κατά του καπνίσματος και μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα φιλμάκι - παρωδία ακριβώς αυτών των διαφημίσεων που τον είχαν κάνει διάσημο σε όλον τον κόσμο.
 
Ωστόσο, εθισμένος στο κάπνισμα, ο Λόουσον δεν μπόρεσε να το κόψει παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά. «Ήξερε ότι τα τσιγάρα τον είχαν στο χέρι. Ήξερε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει» είπε η γυναίκα του.
 
Όπως σημειώνει το Associated Press, δύο άλλοι ηθοποιοί που συμμετείχαν σε διαφημίσεις των τσιγάρων Marlboro πέθαναν από αιτίες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Ο Ντέιβιντ Μίλαρ πέθανε από εμφύσημα το 1987 και ο Ντέιβιν ΜακΛιν νικήθηκε από τον καρκίνο του πνεύμονα το 1995.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ