Αποκλειστικό: Τι μας λέει ο Ηλίας Μόσιαλος που του κατάσχεσαν τα χρήματα: «Πώς γίνεται να είναι Πρόεδρος του ΙΚΑ & ιδιοκτήτης εταιρείας ο Ροβ. Σπυρόπουλος;»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πριν από λίγα λεπτά με τον Ηλία Μόσιαλο (που βρίσκεται στο Λονδίνο εδώ και δύο χρόνια ) για να σχολιάσει το δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής σύμφωνα με το οποίο πήγε να τραβήξει χρήματα από το ΑΤΜ και με έκπληξη είδε ότι δεν υπήρχαν αφού το ΙΚΑ έδωσε  εντολή για κατάσχεση των λογαριασμών του.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πριν από λίγα λεπτά με τον Ηλία Μόσιαλο (που βρίσκεται στο Λονδίνο εδώ και δύο χρόνια ) για να σχολιάσει το δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής σύμφωνα με το οποίο πήγε να τραβήξει χρήματα από το ΑΤΜ και με έκπληξη είδε ότι δεν υπήρχαν αφού το ΙΚΑ έδωσε  εντολή για κατάσχεση των λογαριασμών του.



Την Τετάρτη έφτασε στο σπίτι του επιστολή από την τράπεζα που τον ενημέρωνε ότι ο λογαριασμός του έχει δεσμευθεί έπειτα από εντολή κατάσχεσης που εξέδωσε το ΙΚΑ για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς τους εργαζομένους του ΙΣΤΑΜΕ ύψους περίπου 170.000 ευρώ. O κ. Μόσιαλος δεν είναι πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ από τον Απρίλιο του 2012, οπότε έληξε η θητεία του και επειδή δεν αντικαθίστατο υπέβαλε και επιστολή παραίτησης! Παράλληλα με τον κ. Μόσιαλο είχαν δηλώσει παραίτηση και επτά μέλη του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ, με αποτέλεσμα το όργανο αυτό να μην έχει νόμιμη σύνθεση.

Τι είπε ο κ. Μόσιαλος στην Ειρήνη Νικολοπούλου: "Είναι πρωτοφανές και σουρεαλιστικό αυτό που μου συνέβη, ασύλληπτο αν σκεφθεί κανείς ότι ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, διοικεί το ΙΚΑ και ταυτόχρονα είναι Πρόεδρος της προσωπικής του επιχείρησης!
Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος έδωσε εντολή για κατάσχεση των λογαριασμών μου! Όταν μάλιστα του είπαν από το ΠΑΣΟΚ ότι είναι πολύ σοβαρό αυτό που έγινε απάντησε ότι είναι εντελώς τυπικό. Αν δηλαδή είχαν κάνει κατάσχεση στον δικό του λογαριασμό, τότε τι θα έλεγε; Ότι είναι τυπικό; θα ήθελα να γνωρίζω" σχολιάζει με φανερή δυσαρέσκεια ο κ Μόσιαλος.
Όλοι στο ΠΑΣΟΚ γνώριζαν ότι έχω παραιτηθεί από το 2012, ενημέρωσα τον κο Σαλαγιάννη, ενημέρωσα τον νέο Πρόεδρο τον κο Δερβένη, έστειλα επιστολή παραίτησης, τι άλλο ήθελε δηλαδή το ΠΑΣΟΚ;



Ε.Ν : κύριε Μόσιαλε μιλήσατε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ; Τι σας είπε γι'αυτό που σας συνέβη;

Η. Μόσιαλος: Μου είπε γιατί δεν τον πήρα τον ίδιο προσωπικά και θα το φροντίσει άμεσα. Μα είχα μιλήσει με Σαλαγιάννη και νόμιζα ότι θα το έλυναν το θέμα στο ΠΑΣΟΚ αφού είχαν τοποθετήσει νέο Πρόεδρο στο ΙΣΤΑΜΕ . Δεν πήρα τον Βενιζέλο γιατί τον στήριξα στις εκλογές και δεν ήθελα να νομίσει ότι κάνω συναλλαγές. Στήριξα τον Βενιζέλο γιατί στήριξα την επιλογή να μην πέσει η χώρα έξω δεν το 'κανα γιά να έχω απευθείας επαφή με Βενιζέλο Δεν είναι του ύφους μου αυτή η συμπεριφορά.

Ε.Ν. Θα κινηθείτε νομικά σε βάρος του πρώην κόμματος σας ;

Η. Μόσιαλος: Θα περιμένω πρώτα μια εβδομάδα και θα δω. Είπα μέχρι σήμερα να περιμένω να δώ πως θα κινηθούν αλλά η εικόνα που έχω είναι ότι ακόμη δεν έχουν κάνει το απλό δηλαδή να βγάλουν το όνομα μου από το ΙΣΤΑΜΕ
Ήμουν ο μόνος Πρόεδρος που επί των ημερών μου μειώθηκαν οι δαπάνες κατά 40% στο Ίδρυμα .. Το αποτέλεσμα ήταν να μου πάρουν  τα λεφτά μου;

******************

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Το Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με δημοσίευμα που αναφέρει ότι υπήρξε δέσμευση των λογαριασμών του κ. Μόσιαλου για οφειλές του ΙΣΤΑΜΕ προς το ΙΚΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Είναι προφανές ότι ο κ. Η. Μόσιαλος δεν έχει καμία ευθύνη για οφειλές του ΙΣΤΑΜΕ προς το ΙΚΑ, οι οποίες οφειλές βρίσκονται σε διαδικασία ρύθμισης.

Το ΠΑΣΟΚ ευχαριστεί τον κ. Μόσιαλο για την προσφορά του στο ΙΣΤΑΜΕ, κατά την διάρκεια της θητείας του σε αυτό».


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ