Αποκλειστικό:Mastihashop, η χιώτικη μαστίχα που έχει κατακτήσει την Υφήλιο - Από το Λονδίνο στην Τεργέστη & από τη Ν. Υόρκη στη Βαγδάτη- Ο διευθ. σύμβουλος Γ. Μανδάλας εξηγεί το μυστικό της επιτυχίας!

Ερεβάν, Τεργέστη, Δαμασκός, Ν. Υόρκη, Άμπου Ντάμπι, Βαγδάτη, Λονδίνο, Βενετία, Μασσαλία είναι μόνο μερικές από τις πόλεις που χάρη στα Mastiha Shop, γνωρίζουν και μαγεύονται από τις ευεργετικες, καλλωπιστικές & ιαματικές ιδιότητες της χιώτικης μαστίχας. 

Ερεβάν, Τεργέστη, Δαμασκός, Ν. Υόρκη, Άμπου Ντάμπι, Βαγδάτη, Λονδίνο, Βενετία, Μασσαλία είναι μόνο μερικές από τις πόλεις που χάρη στα Mastiha Shop, γνωρίζουν και μαγεύονται από τις ευεργετικες, καλλωπιστικές & ιαματικές ιδιότητες της χιώτικης μαστίχας. Τα Mastiha Shop, αποτελούν μια επιχείρηση που διαρκώς εξαπλώνεται σε όλη την Υφήλιο και κατακτά ολοένα και περισσότερο τις διεθνείς αγορές, προσηλυτίζοντας διαρκώς και νέους πιστούς στην ονειρική μυρωδιά και γεύση της μαστίχας! 

Το eirinika.gr, επικοινώνησε με τον Γιάννη Μανδάλα, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ο οποίος μας μίλησε για το μυστικό της παγκόσμιας επιτυχίας των mastiha shop, μας κατατόπισε για το ποιο είναι το πλέον πετυχημένο προϊόν τους ενώ μοιράστηκε μαζί μας και μερικές από τις πιο... εύγεστες συνταγές με μαστίχα! Συνέντευξη στον Χάρη Αποστολόπουλο.


Χάρης Αποστολόπουλος: Είστε μια επιχείρηση που διαρκώς επεκτείνεται κατακτώντας όχι μόνο την ελληνική αγορά αλλά και τη διεθνή (Ντουμπάι, Ν.Υόρκη, Κύπρος κλπ). Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

Ιωάννης Μανδάλας: Η μοναδικότητα του προϊόντος, η πολύ δημιουργική ομάδα και η εντατική εργασία συνθέτουν τη συνταγή των καταστημάτων mastihashop. Συνταγή απλή,  διαχρονική και προσιτή για όλους…

ΧΑ: Ποιο είναι τό πιο δημοφιλές σας προϊόν; Η φυσική μαστίχα; Τα αρτοσκευάσματα; Τα καλλυντικά ή τα ποτά σας (λικέρ & ούζο);
ΙΜ: Τα σκήπτρα κρατάει η τσίκλα μαστίχας!!! Ακολουθούν από κοντά το λικέρ, η κάψουλα μαστίχας, η οδοντόπαστα, το υποβρύχιο και τα μπισκότα.



ΧΑ: Ποιες είναι οι 5 χρονολογίες - σταθμοί  από το 2002 (έτος ίδρυσης) μέχρι και σήμερα;
ΙΜ: Δύσκολα μου βάζετε, αλλά νομίζω πως είναι οι εξής 5:
1. Μastihashop Αθηνών: ένα από τα 10 καλύτερα καταστήματα λιανικής πώλησης, στην κατηγορία rising star, στον ετήσιο διαγωνισμό retailer για το 2004

2. Διάκριση καινοτομίας: Η εταιρεία αναδείχθηκε, μετά από σχετική έρευνα του Ελληνικού Ινστιτούτου Καινοτομίας και του Πάντειου Πανεπιστημίου, ως μία από τις 15 καινοτόμες Ελληνικές Επιχειρήσεις. (2005)
3. MEDITERRA_mastihashop:η εταιρεία αναδείχθηκε ως Rising Star 2006 στον ετήσιο διαγωνισμό  retailer για το έτος 2006
4. H ίδρυση του πρώτου καταστήματος στο εξωτερικό(ΗΠΑ) (2007)

5. Mastihashop: Χρυσός Ήλιος στα Superbrands 2008
ΧΑ: Σε πόσες & ποιες χώρες εξάγετε τα προϊόντα σας και ποια είναι τα σχέδια επέκτασής σας;
ΙΜ: Οι χώρες της ανατολικής Μεσογείου και του Αραβικού κόλπου είναι οι σημαντικότεροι προορισμοί για τη μαστίχα και τα προϊόντα της. Οι ώριμες αγορές της Δύσης και της Άπω ανατολής αποτελούν τους μελλοντικούς στόχους.

ΧΑ: Με ποιους τρόπους εντείνετε τις εξαγωγικές σας δράσεις; Πόση σηµασία αποδίδετε στο µάρκετινγκ και στη διαφήµιση σε περιόδους κρίσης;
ΙΜ: Η ίδρυση καταστημάτων και η προώθηση επιλεγμένων σειρών προϊόντων σε εξειδικευμένα κανάλια περιγράφουν συνοπτικά τη στρατηγική μας. Η εταιρεία και τα καταστήματα mastihashop συνιστούν το βασικό εργαλείο marketing της χιώτικης μαστίχας οπότε εξορισμού είναι εξαιρετικά σημαντικό για την επίτευξη των στόχων μας!!!!  Η διαφήμιση και το αποτελεσματικό marketing συνιστούν αναγκαία και ικανή συνθήκη για την εταιρική ανάπτυξη.

ΧΑ: Ποιες είναι οι ιδιότητες και ποια τα οφέλη από την κατανάλωση μαστίχας;
ΙΜ: Η μαστίχα Χίου έχει αποδεδειγμένη αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή δράση.  Αυτές είναι οι δράσεις που καθιστούν τη μαστίχας φυσικό σύμμαχο για την αντιμετώπιση μιας σειράς ασθενειών όπως το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, η λειτουργική δυσπεψία και η νόσος του Chron. Αυτή τη περίοδο είναι σε εξέλιξη κλινικές μελέτες που αφορούν στη χοληστερίνη και το διαβήτη. Τέλος η κατανάλωση μαστίχας συνεισφέρει σημαντικά στη στοματική υγιεινή ενώ εξαιρετικά διαδεδομένη είναι χρήση της μαστίχας σε καλλυντικά σκευάσματα λόγω της αναπλαστικής της δράσης.

ΧΑ: Θα μπορούσατε να μας δώσετε 2 συνταγές, με τις οποίες μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά τα προϊόντα σας;
ΙΜ: 
1) Γαρίδες και Κολοκυθάκια
Μαριναρισμένα με ΜαστίχαΛατρεύω το πιάτο αυτό για την αέρινη ελαφρότητά του και για την γεμάτη μυστήριο και άρωμα πινελιά που του προσδίδει η Μαστίχα.6 μερίδες 2 μέτρια κολοκύθια½ κιλό καλά καθαρισμένες μαγειρεμένες γαρίδες1/3 φλιτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο αρωματισμένο μεΜαστίχα (βλ. σελ. ΧΧΧ)4 κ.σ. φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιούΞύσμα από 1 λεμόνι1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θρούμπι ή θυμάρι1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μαντζουράναΑλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέριΛίγο καγιέν1. Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια. Με ένα μαντολίνο ή έναπολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πάρα πολύ λεπτέςστρογγυλές φέτες.2. Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με τις γαρίδες σε ένα μεγάλο μπολ.3. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε με σύρμα το ελαιόλαδο, το χυμό και ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, τα μυρωδικά, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και καγιέν και περιχύνουμε τη σως πάνω από τα κολοκυθάκια και τις γαρίδες. Καλύπτουμε το μπολ και αφήνουμε το μίγμα να μαριναριστεί στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον ή έως και 3 ώρες. Σερβίρουμε το πιάτο κρύο.
 2) Τσηζκέικ με Γιαούρτι και Μαστίχα Η Μαστίχα ταιριάζει, πρωτοφανώς, εξαιρετικά με όλα τα είδη λευκών επιδόρπιων, από την πανακότα που είδαμε κάποιες σελίδες νωρίτερα μέχρι και αυτό το τσηζκέικ ελληνικής έμπνευσης που χρησιμοποιεί γευστικότατο και Ελληνικότατο πηχτό στραγγιστό γιαούρτι. 8 μερίδες1 ¾ φλιτζ. τριμμένα μπισκότα πτι μπερ, κανέλλας ή μεάρωμα Μαστίχας3 κ.σ. μέλι6 ασπράδια αυγών½ κιλό τυρί κρέμα1 φλιτζ. ζάχαρη2 κ.γ. βανίλια (εσάνς)4-6 σταγόνες Μαστιχέλαιου ή 1 φουσκωτή κ.γ. αλεσμένηΜαστίχα (βλ. σελ. XXX)Μια πρέζα αλάτι3 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτιΓια ΓαρνίρισμαΜια επιλογή από γλυκά του κουταλιού, όπως περγαμόντο,φλοιό πορτοκαλιού, ή φιστίκι1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.2. Ανακατεύουμε τα τρίμματα από τα μπισκότα μαζί με το μέλι σε ένα μπολ. Πιέζουμε το μίγμα στον πάτο και τις άκρες μιας φόρμας με αποσπώμενη βάση 22 εκ. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να την χρησιμοποιήσουμε.3. Στο μπολ του ηλεκτρικού μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, την βανίλια, την Μαστίχα και το αλάτι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να δέσουν τα υλικά. Ρίχνουμε το μίγμα στην έτοιμη φόρμα και το ψήνουμε για 35 με 45 λεπτά, ή μέχρι να είναι έτοιμο. Η γέμιση θα δείχνει ακόμα απαλή. Βγάζουμε το τσηζκέικ από το φούρνο και αφήνουμε το τσηζκέικ να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα πριν προσθέσουμε από πάνω τα γλυκά του κουταλιού. Βάζουμε στην κορυφή ένα από τα γλυκά του κουταλιού και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για λίγες ώρεςμέχρι να είναι τελείως έτοιμο.
 ΧΑ: Τι είναι για εσάς η Χίος και τι η μαστίχα;
ΙΜ: Η Χίος είναι το νησί που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Η μαστίχα έχει σημαδέψει τη Χίο, οπότε όλοι όσοι εργαζόμαστε για αυτήν, είμαστε ακόμη περισσότερο «δεμένοι» μαζί της.

ΧΑ: Ποια χώρα έχει τα πρωτεία - μετά την Ελλάδα - στην κατανάλωση της μαστίχας;
ΙΜ: Η πρώτη χώρα σε κατανάλωση μαστίχας είναι η Σαουδική Αραβία. Ακολουθούν η Τουρκία και οι χώρες της Μέσης Ανατολής. Χώρες με υψηλή ζήτηση και μεγάλες προοπτικές είναι η Γαλλία και οι ΗΠΑ.                                
ΧΑ: Ποιοι celebrities ή vips έχουν λάβει δώρο ένα ωραίο κουτί από το Mastiha Shop ? 
ΙΜ: Αναρίθμητοι!!! Θα τολμούσα να πω ότι στα καταστήματα μας στο Σύνταγμα και στο Αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος πολύ συχνά θα συναντήσετε επωνύμους να επιλέγουν τα δώρα τους.

Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα των Mastihashop ΕΔΩ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ