Γιατί ο Steve Jobs δεν έδινε το iPhone στα παιδιά του; Κάτι ήξερε...

Από πολιτική ορθότητα, η Apple απέφυγε κάθε σχετική αναφορά κατά την πανηγυρική  παρουσίαση του νέου iPhone, όμως κάθε γονιός ανά τον πλανήτη το γνωρίζει καλά: Τα παιδιά θα λατρέψουν το iPhone Plus και οι γονείς δεν θα μπορούν να το αποσπάσουν από τα  χέρια τους.

Από πολιτική ορθότητα, η Apple απέφυγε κάθε σχετική αναφορά κατά την πανηγυρική  παρουσίαση του νέου iPhone, όμως κάθε γονιός ανά τον πλανήτη το γνωρίζει καλά: Τα παιδιά θα λατρέψουν το iPhone Plus και οι γονείς δεν θα μπορούν να το αποσπάσουν από τα  χέρια τους.



Με οθόνη μήκους άνω των έξι ιντσών, δηλαδή μέγεθος παρόμοιο με αυτό του  Nintendo 3DS, το νέο iPhone 6 Plus θα γίνει μόλις κυκλοφορήσει στα μαγαζιά το απόλυτο παιχνίδι για παιδιά. Θα είναι η πιο αποτελεσματική ενασχόληση για τις μεγάλες διαδρομές με το αυτοκίνητο, αυτό που θα τα κρατά ήσυχα κατά τις ημέρες που δεν έχουν σχολείο, ενώ θα παίξει και το ρόλο της εικονικής-μαμάς, όταν η πραγματική έχει πολλές δουλειές.

Για αυτό και προκαλεί εντύπωση ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που έβαλε τα iPhones και τα iPads σε όλα τα σπίτια -και στα χέρια των παιδιών- δεν επέτρεπε στα δικά του παιδιά να περνούν το χρόνο τους με αυτά.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στους New York Times με αφορμή την παρουσίαση του νέου iPhone, αποκαλύπτεται ότι ο Steve Jobs, ο οποίος πέθανε το 2011, χαρακτήριζε τον εαυτό του σαν “low-tech γονιό”. Το 2010, όταν τον ρώτησαν εάν το iPad αρέσει στα παιδιά του, εκείνος απάντησε: “Δεν το έχουν χρησιμοποιήσει. Στο σπίτι, περιορίζουμε τη χρήση τεχνολογίας από τα παιδιά μας”.

Ακαδημαϊκοί ερευνητές δημοσίευσαν πρόσφατα μελέτη που δείχνει ότι εάν τα παιδιά αναγκαστούν να ζήσουν χωρίς gadgets έστω και για μερικές ημέρες, η βελτίωση των κοινωνικών ικανοτήτων τους γίνεται άμεσα ορατή. Άρθρο του Newsweek διαπιστώνει ότι τα παιδιά στις ΗΠΑ περνούν κατά μέσο όρο 7,5 ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας smartphones και άλλες οθόνες.

Έτσι, παρότι ο ίδιος είχε αφιερώσει την επαγγελματική ζωή του στην τεχνολογία, ο Jobs γνώριζε πολύ καλά να κρατά τις ισορροπίες στην ιδιωτική ζωή του. Όπως αποκαλύπτει ο Walter Isaacson, που έγραψε βιβλίο για τον οραματιστή CEO, και πέρασε πολλές ώρες στο σπίτι του Jobs, ο ιδρυτής της Apple επέμενε ότι όλη η οικογένεια θα έπρεπε να τρώει μαζί κάθε βράδυ. Στο μεγάλο τραπέζι της κουζίνας, συζητούσαν για βιβλία, για ιστορία και άλλα θέματα, χωρίς κανένας από την οικογένεια να χρησιμοποιεί iPad ή υπολογιστές



newmoney.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ