Ο «Μίμης Φωτόπουλος» έγινε ψηφιακός! Πώς το θερινό σινεμά του Αμαρουσίου με το όνομα του αγαπημένου κωμικού, πέρασε στη νέα τεχνολογία - Τι λέει στο eirinika ο διαχειριστής του, Τ. Μαστροκωστόπουλος

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς θερινούς κινηματογράφους των Βορείων Προαστίων, ο οποίος εδώ και περίπου 2 δεκαετίες, συντροφεύει τα καλοκαιρινά βράδια μας με νέες αλλά και παλαιότερες, αγαπημένες κινηματογραφικές παραγωγές!

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς θερινούς κινηματογράφους των Βορείων Προαστίων, ο οποίος εδώ και περίπου 2 δεκαετίες, συντροφεύει τα καλοκαιρινά βράδια μας με νέες αλλά και παλαιότερες, αγαπημένες κινηματογραφικές παραγωγές! Όχι μόνο αυτό, αλλά φέρει και το όνομα ενός από τους αγαπημένους μας Έλληνες κωμικούς! Αναφερόμαστε στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο του Αμαρουσίου, «Μίμης Φωτόπουλος», με τον γνώριμο και φιλόξενο χώρο,  που φιλοξενεί κάθε χρόνο από τα τέλη Μαΐου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, χιλιάδες φίλους του σινεμά!



Δίνοντας έμφαση πρωτίστως σε κινηματογραφικές ταινίες πρώτης προβολής που ξεχωρίζουν, ο δημοτικός κινηματογράφος των Βορείων Προαστίων προσφέρει στους φίλους της έβδομης τέχνης μία δημοφιλή πρόταση ψυχαγωγίας. Για αυτό και τα τελευταία χρόνια διατηρεί σταθερή την τιμή του εισιτηρίου στα 5€ και στα 3€ το μειωμένο, για τα ΑμεΑ, τους ανέργους, τους μαθητές, φοιτητές και τους στρατευμένους.




Το eirinika.gr, επικοινώνησε με τον διαχειριστή του δημοτικού θερινού κινηματογράφου του Αμαρουσίου, τον κ. Τάκη Μαστροκωστόπουλο, ρωτώντας τον για την επιτυχία του σίνεμα, την... ελκυστική τιμή του εισιτηρίου αλλά και τη δυσκολία της μετάβασης από το παραδοσιακό φιλμ των 35 mm στην πανάκριβη ψηφιακή μορφή.


************

«Cine Μίμης Φωτόπουλος»: Πού οφείλεται και πώς προέκυψε αυτή η ονομασία - αναφορά σε έναν από τους μεγαλύτερους κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου;

 

Ο αγαπημένος όλων μας ηθοποιός, Μίμης Φωτόπουλος, όπως γνωρίζετε, έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στο Μαρούσι. Εδώ άφησε και την τελευταία του πνοή στις 29/10/86 σε ηλικία 73 ετών από ανακοπή καρδιάς. Ο Δήμος Αμαρουσίου, θέλοντας να τιμήσει τον μεγάλο μας καλλιτέχνη, έδωσε το όνομά του στον Δημοτικό Κινηματογράφο που κατασκευάστηκε στο Μαρούσι το 1995.



 

Αναμφίβολα, είστε ένα από τα πιο δημοφιλή θερινά σινεμά των Βορείων Προαστίων! Πού οφείλεται αυτή η επιτυχία;

 

Οφείλεται στην αγάπη και στο μεράκι που ακολουθούμε η οικογένειά μου και οι συνεργάτες μας στον «ΜΙΜΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ». Φτιάξαμε με τον Δήμαρχό, τον κ. Πατούλη, έναν υπέροχο και πολύ φιλόξενο χώρο. Προσφέρουμε στον επισκέπτη οικείο περιβάλλον-φροντίδα-εξυπηρέτηση. Θέλουμε να περνάει καλά και μάλλον το έχουμε καταφέρει. Τα πολλά μπράβο που εισπράτουμε καθημερινά, μας δίνουν το κουράγιο, τη θέληση και την επιθυμία να προσπαθούμε για το καλύτερο.



 

Είστε ένα από τα λίγα σινεμά με 5 ευρώ εισιτήριο. Αλήθεια σας συμφέρει οικονομικά;

 

Αυτό είναι στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Δήμου Αμαρουσίου προς τους πολίτες. Το εισιτήριο διατηρείται για 8η συνεχή χρονιά στο ίδιο χαμηλό επίπεδο των 5 ευρώ, με στόχο ο Δημοτικός Κινηματογράφος να συνεχίσει να αποτελεί, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, μία δημοφιλή και οικονομική διέξοδο ψυχαγωγίας.


Ειδική μέριμνα υπάρχει για τα ΑμεΑ, τους ανέργους, τους μαθητές, φοιτητές και τους στρατευμένους, για τους οποίους η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 3 ευρώ.


 

Ποια ταινία μπορεί να απολαύσει κανείς τώρα στο σινεμά σας; 

 

Μέχρι και αύριο Τετάρτη, προβάλουμε την ταινία «Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν» με την Οντρεϊ Τοτού.

 



Πώς και από ποιον γίνεται η επιλογή των ταινιών;

 

Η επιλογή γίνεται από τον καλλιτεχνικό μας Διευθυντή κ. Κώστα Σοφρωνά, συνεργαζόμενος πάντα μαζί μου. Προβάλουμε ταινίες πρώτης προβολής και τις καλύτερες του χειμώνα.

 

Είναι στα άμεσα σχέδια σας κάποια ανακαίνιση ή το άνοιγμα ενός ακόμα σινεμά;

 

Διορθωτικές παρεμβάσεις κάθε χρόνο κάνουμε. Φέτος δώσαμε πολύ χρώμα στον κινηματογράφο μας, με πανέμορφα και ευωδιαστά φυτά, τοποθετήσαμε ανεμιστήρες για τις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού . Προσπαθούμε και θα προσπαθούμε πάντα να προσφέρουμε στον επισκέπτη,  αυτό το 2ωρο που θα μείνει κοντά μας, την δυνατότητα να περάσει όσο γίνεται πιο όμορφα και πιο απολαυστικά.




Όσον αφορά για το άνοιγμα νέου σινεμά θα σας πω πως δεν είμαι επαγγελματίας του είδους. Άλλο είναι το αντικείμενο εργασιών μου. Με το σινεμά «ΜΙΜΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ» ασχολήθηκα όταν ο δήμος, πριν 4 χρόνια, μου εμπιστεύθηκε την διαχείριση του, με σκοπό να αξιοποιήσουμε αυτόν τον υπέροχο χώρο. Πιστεύω πως δικαίωσα την επιλογή του. Άλλωστε οι αριθμοί είναι αμείλικτοι . Τα εισιτήριά μας διπλασιάσθηκαν σε αυτή την τετραετία.


 

Πώς αντιμετωπίσατε την κατάργηση του φιλμ 35 mm και την αντικατάστασή του από ταινίες ψηφιακής μορφής; Πολλά είναι τα σινεμά που σκέφτονται το «λουκέτο». Τι πρέπει να κάνει η Πολιτεία;

 

Με τη συνδρομή και τη βοήθεια του δήμου, ανταποκριθήκαμε άμεσα στα νέα δεδομένα και εφοδιασθήκαμε με νέα ψηφιακή μηχανή και φυσικά με νέο σύστημα ήχου.


Θεωρώ πως πρέπει να υπάρξει κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για διευκόλυνση αυτών που θέλουν να εναρμονισθούν με τα νέα δεδομένα. Είναι άδικο να κλείνουν θερινά σινεμαδάκια.



Μάθετε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Cine «Μίμης Φωτόπουλος» και στη σελίδα στο Facebook


Επιμέλεια: Χάρης Αποστολόπουλος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ