Φτιάχνουμε πύργο στην άμμο, ποιος θα φτάσει πρώτος στη θάλασσα, βρες το τραγούδι - 5 καλοκαιρινά παιχνίδια που αναπτύσσουν τις μαθησιακές δεξιότητες των παιδιών!

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και είμαστε όλοι έτοιμοι να περάσουμε ανέμελες και ευχάριστες ώρες στην παραλία. Αντί όμως να έχετε συνέχεια το μυαλό σας στα παιδιά μην απομακρυνθούν από εσάς, μην ενοχλούν τους γύρω σας, ή μη χτυπήσουν δεν είναι πολύ πιο ευχάριστο να παίξετε μαζί τους παιχνίδια που θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους, θα τα βοηθήσουν να εμπλουτίσουν το λόγο τους και θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη να μεγαλουργήσει;

http://www.bagpacker.info/wp-content/uploads/2014/07/kids-running-on-the-beach-hetcv9j2.jpg

Μια από τις πιο γνωστές συνήθειες των παιδιών στην παραλία είναι το κυνήγι κοχυλιών! Πρέπει λοιπόν να ψάξουν να βρουν όσα περισσότερα κοχύλια μπορούν. Μόλις τα μαζέψουν πρέπει να τα απλώσουν και να βρουν ένα όνομα για κάθε κοχύλι με βάση κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, όπως για να παράδειγμα “Αυτά τα κοχύλια θα είναι ο κύριος Πολύχρωμος, ο κύριος Τρύπιος και η κυρία Ριγωτή!!!”. Αφήστε τη φαντασία τους ελεύθερη, αν χρειαστούν βοήθεια τονίστε τους κάποια από τα χαρακτηριστικά του κάθε κοχυλιού.

CIMG0125-768x1024

Το κλασικό παιχνίδι που φτιάχνουμε πύργο στην άμμο είναι γνωστό σε όλους σας. Τι θα λέγατε όμως αν αυτή τη φορά φτιάχνατε με το παιδί σας το εσωτερικό του πύργου; Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται, φτιάξτε απλά τους τοίχους στο πλάι και χωρίστε το μέσα σε δωμάτια. Καλό θα ήταν να αφήσετε το παιδί να διαλέξει το κάθε δωμάτιο και αν είναι λίγο μεγαλύτερο θα μπορεί και να αιτιολογήσει το λόγο που τοποθέτησε εκεί το καθένα, για παράδειγμα “έβαλα εκεί το δωμάτιό μου για να είναι πιο κοντά στην αυλή που θα παίζω!”.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέχεια - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ