Το Αμερικανικό Κολλέγιο τίμησε την Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την προσφορά της στα παιδιά

Στο αμφιθέατρο Irene Bailey του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας (ACG) πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, η απονομή των Βραβείων ALUMNI ACHIEVEMENT 2014.

Στο αμφιθέατρο Irene Bailey του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας (ACG) πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, η απονομή των Βραβείων ALUMNI ACHIEVEMENT 2014.



Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Κολλεγίου, κύριος David G. Horner, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο σημαντικός  αυτός θεσμός έχει σκοπό την αναγνώριση των επιτευγμάτων αποφοίτων του Κολλεγίου, προσωπικοτήτων που μέσα από το έργο τους κάνουν τη διαφορά στην κοινωνία.



Φέτος το βραβείο Maria West Lifetime Achievement που αθλοθετήθηκε προς τιμήν του ιδρυτή του Κολλεγίου και απονέμεται σε διακεκριμένες προσωπικότητες που ξεχωρίζουν για την αφοσίωση στο έργο τους και για τα επιτεύγματά τους στον τομέα της δράσης τους απονεμήθηκε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πού όπως υπογράμμισε ο κύριος Horner «βραβεύεται όχι μόνο για την προσφορά της στον συνάνθρωπο και κυρίως στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και τις οικογένειές τους, αλλά και γιατί το έργο και η προσωπικότητά της την έχουν αναδείξει ως πρότυπο για τους μαθητές του Κολλεγίου και ως έμπνευση για τις μελλοντικές γενιές.



Το Βραβείο για την Ελληνική Κληρονομιά απονεμήθηκε στον κύριο Γεώργιο Μπεχράκη, ελληνοαμερικανό επιχειρηματία και φιλάνθρωπο ο οποίος  μέσα από το Ίδρυμά του προωθεί τον Ελληνισμό και υποστηρίζει τους νέους με υποτροφίες, ενώ δημιούργησε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση της αντικαπνιστικής εκστρατείας. Το Επιχειρηματικό Βραβείο απονεμήθηκε στους Αλεξάνδρα Πίττα-Χασάπη, Πάρι Καφαντάρη και Θεανώ Λιακοπούλου για τις καινοτομίες που εφάρμοσαν με μεγάλη επιτυχία στη διοίκηση των επιχειρήσεων όπου εργάζονται και στη προώθηση των προϊόντων τους. Το Βραβείο Επιχειρηματικότητας απονεμήθηκε στους Αντώνιο Φιοράκη και Ιωάννη Αραμπατζή, δυο νέους στην ηλικία επιχειρηματίες που ξεχωρίζουν για το τολμηρό και πρωτοποριακό επιχειρηματικό τους πνεύμα αλλά και για τη αλματώδη άνοδο των επιχειρήσεων που ίδρυσαν.




Το Βραβείο Επιστημών απονεμήθηκε στην Αθηνά Ανδρεάδη, διακεκριμένη επιστήμονα στον τομέα της μοριακής βιολογίας αλλά και λαμπρή συγγραφέα και ποιήτρια. Το Βραβείο Γραμμάτων και Τεχνών απονεμήθηκε στην κυρία Εβίτα Αράπογλου, ιστορικό τέχνης και συγγραφέα, για τη συμβολή της στη διάδοση της ελληνικής τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Βραβείο Παιδείας απονεμήθηκε στον καθηγητή Οικονομίας Άρη Στουραίτη για το διεθνές ακαδημαϊκό του έργο. Το Βραβείο Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Προσφοράς απονεμήθηκε στην κυρία Ουρανία Κλη- Εφραίμογλου, για την αφοσίωση της και τη μεγάλη της προσφορά  στη φροντίδα ορφανών παιδιών και άρρωστων ατόμων . Τέλος, Βραβείο Παιδείας απονεμήθηκε και στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» γενικά για τη φιλανθρωπική του δράση και τη συμβολή του στον τομέα της Παιδείας, και ειδικότερα για τη δημιουργία και υλοποίηση του  προγράμματος «Επανεκκίνηση και ενίσχυση των νέων» στην Ελλάδα.  


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ