5 τρόποι για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας - Περιορίστε τον έπαινο, αφήστε το να κάνει λάθη, διδάξτε την αισιοδοξία!

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του χαρακτήρα που χρειάζεται να μάθουν να καλλιεργούν τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία είναι η αυτοπεποίθηση.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του χαρακτήρα που χρειάζεται να μάθουν να καλλιεργούν τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία είναι η αυτοπεποίθηση.

http://jennifersikora.com/wp-content/uploads/2014/06/Happy-Kids.jpg

Φυσικά, αυτό το δύσκολο έργο καλούνται να αναλάβουν οι γονείς. Διαβάστε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να βοηθήσετε το παιδί σας να γίνει ευτυχισμένο, επιτυχημένο και γεμάτο αυτοπεποίθηση:

Περιορίστε τον έπαινο
 Τα μικρά παιδιά χρειάζονται την ενθάρρυνση, όταν μαθαίνουν καινούρια πράγματα όπως να σχεδιάζουν κάτι ή να πετούν σωστά τη μπάλα. Όταν, όμως, επιβραβεύετε συνεχώς το παιδί σας, ίσως δυσκολευτεί να συνειδητοποιήσει πότε τα επιτεύγματά του αξίζουν πραγματικά τον έπαινο. Αποφύγετε τις κολακείες όταν το παιδί σας κάνει κάτι που θα έπρεπε να το κάνει ούτως ή άλλως, όταν για παράδειγμα βουρτσίζει τα δόντια του ή μαζεύει το πιάτο από το τραπέζι.

Αφήστε το να κάνει λάθη
 Είναι φυσικό να θέλετε να αποτρέψετε το παιδί σας από το να πληγωθεί ή να κάνει λάθη, αλλά όταν παρεμβαίνετε για να συμπεριληφθεί για παράδειγμα στον αγώνα ποδοσφαίρου, δεν θα του κάνετε καθόλου καλό. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι η αποτυχία είναι μέσα στη ζωή ή ότι είναι φυσιολογικό να αισθάνονται θλίψη, άγχος ή θυμό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα μικρά παιδιά να έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να αντιμετωπίσουν πιθανούς κινδύνους, χωρίς να αισθάνονται ότι οι γονείς θα τα επικρίνουν ή θα διορθώσουν τα λάθη τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ