Τριζόνια, Ερείκουσα, Τέλενδος, Μεγανήσι, Αμμουλιανή - Γινόμαστε Ροβινσώνες και ανακαλύπτουμε άγνωστα νησιά της Ελλάδας! (φωτό)

Υπάρχει η Μύκονος, υπάρχει η Σαντορίνη και υπάρχουν και …άλλα, ανεξερεύνητα από το τουριστικό πλήθος νησάκια της Ελλάδας με κατάλυμα για να μείνεις όσες μέρες θέλεις. Σας τα παρουσιάζουμε στο αφιέρωμα αυτό! Μιλάμε για νησιά που δε γνωρίζει ο πολύς κόσμος και που αξίζουν επίσκεψης για τα φυσικά τους κάλλη, καθώς καλύπτουν κάθε ανάγκη για άνετες διακοπές! Φέτος το καλοκαίρι κάντε τη διαφορά! Εξερευνήστε την αφανή γοητεία της χώρας μας, σαν άλλοι Ροβινσώνες!

  1. Τριζόνια – Ερατεινή

trizonia

Τα Τριζόνια είναι ένα άγνωστο σε πολλούς νησί στον Κορινθιακό κόλπο, γεμάτο πράσινο! Εδώ δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, μπορείτε να το προσεγγίσετε μέσω του φυσικού λιμανιού του, όπου αγκυροβολούν μεταξύ άλλων ιστιοπλοϊκά και σκάφη. Θα σας εντυπωσιάσουν οι φραγκοσυκιές που θα συναντήσετε στην πεζοπορία σας, η κόκκινη παραλία στην Πούντα, το ντόπιο κρασί από ροδίτη και τα φρέσκα μπαρμπούνια! Μπορείτε να περάσετε απέναντι από το λιμανάκι της Σκάλας Σεργούλας στη Στερεά Ελλάδα.

  1. Ερείκουσα – Κέρκυρα

ereikoysa

Βόρεια από το ακρωτήριο Δράστης της Κέρκυρας, βρίσκεται το βορειότερο από τα Διαπόντια νησιά , η Ερείκουσα! Το όνομά της το πήρε από το θάμνο Ρείκι, που φυτρώνει εκεί και ανθίζει κάθε Οκτώβρη με ροζ και μοβ μοσχοβολιστούς ανθούς! Το νησί έχει καταπληκτικές παραλίες, αλλά και πλούσιο πράσινο, καθώς είναι γεμάτο από ελιές και κυπαρίσσια. Τα αξιοθέατά του είναι τα πέτρινα καμπαναριά των εκκλησιών, αλλά και τα παραδοσιακά ελαιοτριβεία του! Στην Ερείκουσα φτάνετε με πλοία τακτικής συγκοινωνίας από την Κέρκυρα και από το Σιδάρι, καθώς και με μικρά σκάφη από πολλές ακτές της βόρειας Κέρκυρας!

Διαβάστε τη συνέχεια στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ