Το περιβάλλον εργασίας και το φως της μέρας επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου!

Το μυστικό για τον καλό ύπνο φαίνεται ότι τελικά κρύβεται σε κάτι πάρα πολύ απλό. Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν στο Σικάγο έδειξε ότι όσοι περνούν πολλές ώρες σε χώρους με φυσικό φωτισμό, είναι πιο δραστήριοι, έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής και κοιμούνται καλύτερα το βράδυ.var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();

Το μυστικό για τον καλό ύπνο φαίνεται ότι τελικά κρύβεται σε κάτι πάρα πολύ απλό. Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν στο Σικάγο έδειξε ότι όσοι περνούν πολλές ώρες σε χώρους με φυσικό φωτισμό, είναι πιο δραστήριοι, έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής και κοιμούνται καλύτερα το βράδυ.



Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Sleep, στην ποιότητα του ύπνου παίζει μεγάλο ρόλο το περιβάλλον της εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, όσοι εργάζονται σε χώρους με πολλά παράθυρα, από τα οποία μπαίνει φυσικό φως, έχουν λιγότερα προβλήματα στον ύπνο και κοιμούνται κατά μέσο όρο 46 λεπτά περισσότερο από ό,τι οι υπόλοιποι, χάρη στη μεγαλύτερη έκθεσή τους στο φως της μέρας, η οποία φτάνει το 173%!
Αντίθετα, εκείνοι που περνούν πολλές ώρες σε χώρους με κακό τεχνητό φωτισμό παρουσιάζουν χαμηλότερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητές τους και την ποιότητα της ζωής τους συνολικά.
Μάλιστα, πολύ συχνά αντιμετωπίζουν διαταραχές του ύπνου, κοιμούνται λιγότερο και η ποιότητα του ύπνου τους είναι κακή, με αποτέλεσμα να ξυπνούν κουρασμένοι και γενικώς να μην λειτουργούν κανονικά κατά τη διάρκεια της μέρας.
«Ο βαθμός στον οποίο το φως της μέρας επηρεάζει τους εργαζομένους είναι απίστευτος», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ivy Cheung, εκ των συντακτών της έκθεσης.
Οι επιστήμονες κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα έπειτα από συγκρίσεις που έκαναν στον τρόπο ζωής και τη συνολική εικόνα της υγείας ατόμων που εργάζονται σε χώρους με καλό φυσικό φωτισμό και εργαζομένων σε κακοφωτισμένα γραφεία.var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ