Κι όμως αυτός είναι ο Νο 1 λόγος για τον οποίο τα ζευγάρια οδηγούνται στον χωρισμό! Δεν είναι ούτε η απιστία, ούτε η ρουτίνα, ούτε το κακό σεξ!

Αν ανήκετε σε αυτούς που αποφεύγουν συστηματικά τη σύγκρουση στη σχέση, τότε μάλλον κάτι κάνετε λάθος. Δεν το λέμε εμείς!

Αν ανήκετε σε αυτούς που αποφεύγουν συστηματικά τη σύγκρουση στη σχέση, τότε μάλλον κάτι κάνετε λάθος. Δεν το λέμε εμείς!


Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Communication Monographs, το να κατεβάζουμε ρολά σε κάθε μικρό ή μεγάλο θέμα προκύπτει με τον σύντροφό μας, μπορεί να τινάξει στον αέρα τη σχέση μας! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες ενός πανεπιστημίου του Τέξας, έχοντας μελετήσει και συνθέσει τα στοιχεία που προέκυψαν  από 74 (!) έρευνες που έγιναν σε 14.000 συμμετέχοντες, από το 1987 μέχρι το 2011.

Όσο περισσότερο υιοθετείται αυτή η συμπεριφορά σε μια σχέση τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι να βιώνουν έντονο άγχος ή να περάσουν σε πιο επιθετικές συμπεριφορές, λένε οι ειδικοί. Και αυτό, γιατί ο κάθε ένας από την πλευρά του εκλαμβάνει την αντίδραση του άλλου ως αφορμή για τσακωμό ο μεν, γιατί ενοχλείται από τις επίμονες ερωτήσεις ο δε γιατί δεν λαμβάνει καμία απάντηση στις ερωτήσεις που θέτει.

Αποτέλεσμα: κανείς δεν είναι ευχαριστημένος μέσα στη σχέση, η απόσταση ανάμεσα στους δύο μεγαλώνει, δημιουργείται στρες και ακόμα και η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού επηρεάζεται, καθώς η έρευνα έδειξε πως μπορεί να προκύψει στυτική δυσλειτουργία στους άντρες.

Πηγή: youweekly.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ