Πεντανόστιμα χοιρινά κεφτεδάκια φούρνου με πάπρικα και ξύσμα πορτοκαλιού από την Νένα Δημητρίου!

Υλικά
Για τους κεφτέδες
800 γρ. χοιρινός κιμάς (600 γρ. από μπούτι και 200 γρ. από σπάλα)
1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καλά μπαχαράδικα - π.χ. Μανδραγόρας, Baharat, Fotsi, Ελιξίριο, 1001 γεύσεις) ή μείγμα γλυκιάς και καυτερής πάπρικας
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
1/2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας ούζο
1 κουτ. σούπας ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού
70 ml ελαιόλαδο
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
60 γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 κουτ. σούπας τριμμένος πάγος (στο μπλέντερ ή στο μούλτι ή κοπανισμένος στο γουδί) ή παγωμένο νερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μουστάρδα, για το σερβίρισμα
 

Μερίδες για 8 άτομα
Προετοιμασία 30΄    Αναμονή τουλάχιστον 30΄ Ψήσιμο 15΄

ΔιαδικασίαΣε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τις πάπρικες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το χυμό, το ούζο, το ξύσμα, το λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το αυγό, τη φρυγανιά και τον τριμμένο πάγο ή το παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
 
Πλάθουμε* κεφτέδες στο μέγεθος καρυδιού, βάρους περίπου 25 - 30 γρ. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι να έρθει η ώρα να τα ψήσουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230° C, με τη σχάρα στο μεσαίο ράφι. Ψήνουμε τους κεφτέδες κατευθείαν από το ψυγείο** για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Συνοδεύουμε με μουστάρδα της αρεσκείας μας.
 
Μυστικά νοστιμιάς 
*Προτού πλάσουμε τους κεφτέδες, δοκιμάζουμε έναν μικρό κεφτέ, που τον ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για να δούμε τι χρειάζεται να προσθέσουμε (αλάτι, πιπέρι, κάποιο μπαχαρικό), ώστε να βελτιώσουμε τη γεύση.
**Ψήνουμε κατευθείαν από το ψυγείο σε καλά προθερμασμένο, δυνατό φούρνο, ώστε να προλάβουν οι κεφτέδες να κάνουν κρούστα και μέσα να παραμείνουν ζουμεροί.

Πηγή: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr