H μαγειρίτσα της Κατερίνας που ξετρελλαίνει τους Κινέζους!
Μια άλλη “εκδοχή” για την παραδοσιακή μαγειρίτσα με φρέσκα μανιτάρια, λαχανικά και μυρωδικά που έχουν λατρέψει οι Κινέζοι! Από την Κατερίνα Στάη-Φαϊλάδη.
Μια άλλη “εκδοχή” για την παραδοσιακή μαγειρίτσα με φρέσκα μανιτάρια, λαχανικά και μυρωδικά που έχουν λατρέψει οι Κινέζοι! Από την Κατερίνα Στάη-Φαϊλάδη.
Υλικά:
500 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας μας (διάφορα, ανάμικτα)
1 πράσο
150 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 ματσάκι άνηθο
1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 μαρούλι
1 1/2 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο ή από 1 κύβο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 αυγά
χυμό από 1 ½ λεμόνι
2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα αχνίζουμε, σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε στο φαγητό το ζωμό. Προσθέτουμε το μαρούλι και αλατοπιπερώνουμε. Στο τέλος βάζουμε στο φαγητό το ρύζι, τον άνηθο και το δυόσμο ψιλοκομμένο και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό του λεμονιού. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σ’ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά - χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια – να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μείγμα με το λεμόνι και το διαλυμένο κορν φλάουρ στα αυγά λίγο-λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα. Παίρνουμε 2-3 κουτάλες από το μίγμα της σούπας και ρίχνουμε στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το χτύπημα (δε σταματάμε καθόλου). Κατόπιν, ρίχνουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά στην κατσαρόλα με τη σούπα, ανακατεύουμε προσεκτικά, αφήνουμε ίσα ίσα να πάρει μια βράση και η μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη. Αφήνουμε λίγα λεπτά να κατακαθίσει το αυγολέμονο και σερβίρουμε.
Τιπ: Μπορούμε να προσθέσουμε στη μαγειρίτσα μας 2-3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο ή και μερικά φύλλα από σπανάκι.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr