Πως θα αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες της άνοιξης με φυσικά αντισταμινικά και εναλλακτικές θεραπειες !
Η δε χρήση των αντισταμινικών αυξάνεται την άνοιξη και τις περιόδους που βρίσκονται σε έξαρση οι αλλεργίες, οι οποίες κάνουν πολλές μύτες να «τρέχουν» και πολλές επιδερμίδες να βγάζουν εξανθήματα.
Αν είστε κι εσείς ένας από τους πολλούς που ταλαιπωρούνται με τα πρώτα άνθη της άνοιξης, φέτος δοκιμάστε φυσικές και εναλλακτικές μεθόδους αντισταμινικής δράσης, αλλά πάντα υπό την επίβλεψη του γιατρού σας.
Αντιοξειδωτικές βιταμίνες
Αν και οι έρευνες βγάζουν διφορούμενα συμπεράσματα, η λήψη αντιοξειδωτικών βιταμινών C και Ε είναι πιθανό να έχει θετική επίδραση στις εποχιακές αλλεργίες, δεδομένης της ικανότητάς τους να μπλοκάρουν την παραγωγή των ισταμινών. Η βιταμίνη Ε, συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιστημονική δημοσίευση του 2004, έδειξε πως σε συνδυασμό -πάντα- με συμβατικές θεραπείες, συνεισέφερε στην καλυτέρευση και ταχύτερη ανακούφιση από τα συμπτώματα.
Παπάγια
Η παπάγια έχει πλούσια περιεκτικότητα βιταμίνης C, ενώ ένζυμα που βρίσκονται σε αυτή βοηθούν αποτελεσματικά στη ρύθμιση της φλεγμονώδους απόκρισης του οργανισμού. Η κατανάλωση του φρούτου, ή του χυμού του μπορεί να λειτουργήσει σαν αντισταμινικό και να ανακουφίσει από την κνίδωση και τα εξανθήματα.
Φυτικά συμπληρώματα
Πολλά είναι τα φυτά που έχουν αντισταμινικές ιδιότητες και υποστηρικτική δράση στο ανοσοποιητικό. Μια τέτοια περίπτωση είναι η τσουκνίδα, της οποίας η καθημερινή λήψη συμπληρώματος για μια εβδομάδα, μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα των ρινικών αλλεργιών. Έχετε ωστόσο υπόψη σας πως η τσουκνίδα έχει και διουρητική δράση, οπότε αν λαμβάνετε ήδη διουρητικά ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας πριν κάνετε το οτιδήποτε.
Ένα άλλο φυτό που έχει άκρως αποτελεσματική δράση στην αντιμετώπιση των αλλεργιών είναι το butterbur ή αλλιώς πετασίτης, το οποίο χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τη βρογχίτιδα και το άσθμα. Για κάποιους η δράση του είναι τόσο ισχυρή, που μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό όσο και αντίστοιχες φαρμακευτικές λύσεις. Επίσης, τσάγια από συγκεκριμένα βότανα, όπως το τζίντζερ, η μέντα και οι σπόροι του αμάραντου, βοηθούν στον έλεγχο των ισταμινών.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr