Υπέροχο γλυκό μπανάνα σεμιφρέντο από τον Γιάννη Λουκάκο
ΥΛΙΚΑ
Για το σεμιφρέντο και το τελείωμα του πιάτου
170 γρ. ασπράδι αυγού
100 γρ. κρόκοι αυγού
160 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες
250 γρ. μασκαρπόνε
240 γρ. σαντιγί
150 γρ. μπισκότα, χοντροκομμένα
Καραμελωμένα καρύδια
Για τα καραμελωμένα καρύδια
30 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
200 γρ. καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σεμιφρέντο και το τελείωμα του πιάτου
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μαζί με τα 120 γρ. της ζάχαρης μέχρι να φτιάξουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Τοποθετούμε τη μαρέγκα σ’ ένα μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο. Μ’ ένα πολυμηχάνημα, αλέθουμε τις μπανάνες μέχρι να γίνουν πουρές και να έχουν μια βελούδινη υφή. Αποσύρουμε το πουρέ της μπανάνας σε μια μεγάλη μπασίνα και τοποθετούμε στο ψυγείο. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι ν’ αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μίγμα των αυγών μέσα στην μπασίνα με το πουρέ μπανάνας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ με απαλές και κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαρέγκα και συνεχίζουμε ν’ ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και η μαρέγκα. Τέλος, προσθέτουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα καρύδια και τα μπισκότα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το semifreddo στα ποτήρια και τα τοποθετούμε στη κατάψυξη για να παγώσουν. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τριμμένο μπισκότο.
Για τα καραμελωμένα καρύδια
Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα καρύδια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα μέχρι να καραμελώσουν.
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr