Σαλάτα panzanella από τον Γιάννη Λουκάκο: Είναι απλή, εύκολη και καλοκαιρινή!

Σαλάτα panzanella: ντομάτα και τραγανό φρυγανισμένο ψωμί, σ'ένα καλοκαιρινό πιάτο ιταλικής καταγωγής.

Σαλάτα panzanella: ντομάτα και τραγανό φρυγανισμένο ψωμί, σ'ένα καλοκαιρινό πιάτο ιταλικής καταγωγής.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αλατίζουμε και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ

  • Για το πιάτο
    • 100 γρ. χωριάτικο ψωμί της προηγούμενης μέρας, κομμένο σε μέτρια καρέ και φρυγανισμένο
    • 200 γρ. ντομάτες, κομμένες σε όγδοα
    • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
    • 120 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μέτρια καρέ
    • 120 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μέτρια καρέ
    • 10 αντζούγιες, κομμένες ζουλιέν
    • 40 γρ. κάππαρη
    • 10 γρ. βασιλικό, χοντροκομμένο
    • 30 γρ. ξίδι κόκκινου κρασιού
    • 80 γρ. ελαιόλαδο
    • 60 γρ. ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
    • αλάτι

Πηγή: www.yiannislucacos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr