Σαλάτα panzanella από τον Γιάννη Λουκάκο: Είναι απλή, εύκολη και καλοκαιρινή!
Σαλάτα panzanella: ντομάτα και τραγανό φρυγανισμένο ψωμί, σ'ένα καλοκαιρινό πιάτο ιταλικής καταγωγής.
15 Μαΐου 2013 - 12:00 πμ
Σαλάτα panzanella: ντομάτα και τραγανό φρυγανισμένο ψωμί, σ'ένα καλοκαιρινό πιάτο ιταλικής καταγωγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αλατίζουμε και σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ
- Για το πιάτο
- 100 γρ. χωριάτικο ψωμί της προηγούμενης μέρας, κομμένο σε μέτρια καρέ και φρυγανισμένο
- 200 γρ. ντομάτες, κομμένες σε όγδοα
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
- 120 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μέτρια καρέ
- 120 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μέτρια καρέ
- 10 αντζούγιες, κομμένες ζουλιέν
- 40 γρ. κάππαρη
- 10 γρ. βασιλικό, χοντροκομμένο
- 30 γρ. ξίδι κόκκινου κρασιού
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
- αλάτι
Πηγή: www.yiannislucacos.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
21 Νοεμβρίου 2024
20 Νοεμβρίου 2024