Κρύα σούπα με αγγούρι και γιαούρτι & μια γαρίδα στην άκρη του ποτηριού για τσαχπινιά
Μια δροσιστική σούπα, ιδανική για ορεκτικό, την οποία μπορείτε να σερβίρετε με μία μικρή βρασμένη γαρίδα στο χείλος του ποτηριού
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
*Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
1 μεγάλο αγγούρι, καθαρισμένο και ξεσποριασμένο, και 10 επιπλέον μπαστουνάκια αγγουριού, για το σερβίρισμα
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
2 σταγόνες ταμπάσκο
1 πρέζα κύμινο, σε σκόνη
5-6 κλωναράκια μάραθο, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. χυμό λάιμ
5-6 φύλλα δυόσμου και μερικά ακόμη για το σερβίρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ
Ευχαριστούμε θερμά το BΗΜΑ GOURMET για την παραχώρηση της συνταγής
Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα μπαστουνάκια του αγγουριού, και τα πολτοποιούμε.
Σερβίρουμε τη σούπα σε χαμηλό ποτήρι και στολίζουμε με τα μπαστουνάκια του αγγουριού και τα φύλλα
του δυόσμου.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr