Ο Γιάννης Λουκάκος σε μια πειραγμένη παραδοσιακή συνταγή: Χαλβάς με σάλτσα πορτοκάλι και σορμπέ σοκολάτα
Μια νόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε!
ΥΛΙΚΑ
Για τον χαλβά
140 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
70 γρ. ηλιέλαιο
210 γρ. ζάχαρη
280 γρ. νερό
1 ξύλο κανέλα
3 γρ. δενδρολίβανο, φρέσκο
10 γρ. ξύσμα λεμόνι
25 γρ. σταφίδες μαύρες
20 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα
Για τη σάλτσα πορτοκάλι
200 γρ. σάλτσα πορτοκάλι
κορν φλάουρ
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.com για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον χαλβά
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και το δενδρολίβανο και ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να αρωματιστεί για 30 λεπτά. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, προσέχοντας να μην καεί. Όταν το σιμιγδάλι πάρει το επιθυμητό σκούρο χρώμα, προσθέτουμε προσεχτικά στην κατσαρόλα το σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι ο χαλβάς να αρχίσει να δένει. Προσθέτουμε τις σταφίδες και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο φιστίκι. Σερβίρουμε με τη σάλτσα πορτοκαλιού και το σορμπέ σοκολάτας.
Για τη σάλτσα πορτοκάλι
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη σάλτσα πορτοκάλι μέχρι το σημείο βρασμού. Διαλύουμε τον κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και δένουμε τη σάλτσα στην πυκνότητα της αρεσκείας μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και κρυώνουμε.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr