Ουπς! Ψεκάζεστε στα σημεία που θέλετε - Στιγμιαίο ύφασμα δημιουργεί ένα ολόκληρο φουστάνι κολλάει στο σώμα σας - Πλένεται κανονικά! (φωτό)
Το όνομα της εταιρείας είναι Fabrican, και ιδρύθηκε από τον σχεδιαστή/ χημικό Δρ. Μάνελ Τόρες, ο οποίος αναζητούσε έναν γρήγορο τρόπο παραγωγής ρούχων.
Το όνομα της εταιρείας είναι Fabrican, και ιδρύθηκε από τον σχεδιαστή/ χημικό Δρ. Μάνελ Τόρες, ο οποίος αναζητούσε έναν γρήγορο τρόπο παραγωγής ρούχων.
Τα ρούχα που ψεκάζονται στο σώμα μπορεί να φαντάζουν σαν να είναι βγαλμένα από τις σελίδες της επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο η συγκεκριμένη τεχνολογία ίσως να μην είναι τόσο μακριά.
Στόχος του Τόρες- ο οποίος εμπνεύστηκε από το παιχνίδι «Silly String», της δεκαετίας του 1990- ήταν η δημιουργία ενός στιγμιαίου υφάσματος που δεν κολλάει στο δέρμα, και το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί και ακόμη και να πλυθεί.
Πηγή: Ναυτεμπορική
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι εφαρμογές για μια τεχνολογία τέτοιου είδους είναι ποικίλες και ξεφεύγουν από τα όρια της μόδας, κινούμενες σε τομείς όπως η βιομηχανία, η υγεία, η τέχνη κλπ. Όπως αναφέρει το Mashable, τα πρώτα «κουτάκια» με αεροζόλ Fabrican, που απευθύνονται κυρίως σε καλλιτέχνες και τεχνίτες, βρίσκονται στο δρόμο προώθησής τους προς το καταναλωτικό κοινό.
Ειδικά για το χώρο της υγείας, το Fabrican θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμο: το αεροζόλ είναι κλεισμένο σε σφραγισμένα και αποστειρωμένα κουτιά, και θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία στιγμιαίων επιδέσμων και ναρθήκων, αποτελώντας ένα σετ πρώτων βοηθειών για το μέλλον.
Επίσης, σε συνδυασμό με νανοτεχνολογία, οι δυνατότητές του επεκτείνονται, καθώς θα μπορούσε να αναλάβει πολλούς διαφορετικούς ρόλους, από αυτοκόλλητο νικοτίνης μέχρι μέσον εμβολιασμού, εντομοαπωθητικό, αντιηλιακό και πολλά άλλα- θα μπορούσε ακόμα και να αποτελέσει ένα πυρίμαχο ύφασμα για «ειδικές αποστολές».
Επί της παρούσης, η Fabrican συνεργάζεται με εταιρείες του χώρου της αεροναυπηγικής και της αυτοκινητοβιομηχανίας, για την ανάπτυξη καλυμμάτων καθισμάτων, καθώς και συσκευών που σχετίζονται με την έγκαιρη αντιμετώπιση και τον καθαρισμό πετρελαιοκηλίδων- ρόλος για τον οποίο έχουν εκφραστεί κάποιες ανησυχίες όσον αφορά το ενδεχόμενο το «ψεκαζόμενο ύφασμα» να δημιουργία προβλήματα μόλυνσης το ίδιο. Ωστόσο, όπως διαβεβαιώνει ο Τόρες, το ύφασμα έχει φτιαχτεί από φυσικά συστατικά, οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr