Ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτας με τσίλι και κάρδαμο δημιουργεί ο Γιάννης Γκελντής για εσάς στο Eirinika.gr

Σε ενα μπεν-μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα.Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια και χωριστά τους κροκούς με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Σε ενα μπεν-μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα.Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια και χωριστά τους κροκούς με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.



Στο μίγμα των κρόκων ριχνουμε το αντίστοιχο του μπελ-μαρίν και το ανακατεύουμε ελαφρώς.

Προσθέτουμε την αμυγδαλόψυχα, το κάρδαμο, το ρούμι, το τσίλι και τα ξαναανακατεύουμε.

Προσθέετουμε σιγά-σιγά την μαρέγκα και μοιράζουμε το μείγμα σε ισόποσα βουτυρωμένα φορμάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Υλικά:

250γρ κουβερτούρα

350γρ αμυγδαλόψυχα (περασμένη απο το πλέντερ)

50γρ κάρδαμο (πολτοποιημένο)

250γρ βούτυρο

250γρ ζάχαρη

1 σφηνάκι ρούμι

5γρ τσίλι (τριμμένο)0

6 αυγά

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr