Ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτας με τσίλι και κάρδαμο δημιουργεί ο Γιάννης Γκελντής για εσάς στο Eirinika.gr
Σε ενα μπεν-μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα.Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια και χωριστά τους κροκούς με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Σε ενα μπεν-μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα.Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια και χωριστά τους κροκούς με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Στο μίγμα των κρόκων ριχνουμε το αντίστοιχο του μπελ-μαρίν και το ανακατεύουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε την αμυγδαλόψυχα, το κάρδαμο, το ρούμι, το τσίλι και τα ξαναανακατεύουμε.
Προσθέετουμε σιγά-σιγά την μαρέγκα και μοιράζουμε το μείγμα σε ισόποσα βουτυρωμένα φορμάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Υλικά:
250γρ κουβερτούρα
350γρ αμυγδαλόψυχα (περασμένη απο το πλέντερ)
50γρ κάρδαμο (πολτοποιημένο)
250γρ βούτυρο
250γρ ζάχαρη
1 σφηνάκι ρούμι
5γρ τσίλι (τριμμένο)0
6 αυγά
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr