Ο Γιάννης Λουκάκος δημιουργεί: Μιλφέιγ με κρέμα σοκολάτα & κρέμα βανίλια
Ότι καλύτερο για να κλείσει η μέρα ευχάριστα...
ΥΛΙΚΑ
Για το τελείωμα του πιάτου
300 γρ. σαντιγί
100 γρ. μπισκότα, τριμμένα
280 γρ. μπισκότα
Κρέμα σοκολάτας
Κρέμα βανίλιας
Για την κρέμα σοκολάτας
490 γρ. κρέμα γάλακτος
330 γρ. γάλα
12γρ. ζελατίνη
200 γρ. κουβερτούρα 70 %
50 γρ. μαύρη ζάχαρη
Για την κρέμα βανίλιας
1 κιλό κρέμα γάλακτος
17 γρ. ζελατίνη
110 γρ. ζάχαρη
2 στικ βανίλια φυσική
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το τελείωμα του πιάτου
Στρώνουμε την επιφάνεια του ταψιού με μια στρώση από μπισκότα και από πάνω ρίχνουμε τη κρέμα βανίλιας.Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε το ταψί από το ψυγείο και στρώνουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα της σοκολάτας και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα. Πριν σερβίρουμε, στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με το τριμμένο μπισκότο.
Για την κρέμα σοκολάτας
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.
Ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη σ' ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Αφού πάρει το γάλα μια βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το καυτό γάλα στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού ανακατέψουμε καλά το μίγμα, το κρυώνουμε στους 30 βαθμούς.
Για την κρέμα βανίλιας
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.
Βάζουμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κρυώνουμε την κρέμα στους 30° C.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr