O Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει φιλέτο σολομού με κουσκούς και εστραγκόν! Τόσο γρήγορο για νέους και μεγαλύτερους που θέλουν Ω3!
Βάζουμε το κουσκούς σε μπολ και ρίχνουμε από πάνω ίση όγκο νερού βρασμένου. Το αφήνουμε 5 λεπτά και μετά το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού.
Βάζουμε το κουσκούς σε μπολ και ρίχνουμε από πάνω ίση όγκο νερού βρασμένου. Το αφήνουμε 5 λεπτά και μετά το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε το μαλακωμένο βούτυρο με τα αρωματικά και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Αλατοπιπερώνουμε το σολομό τον αλείφουμε με λίγο λάδι και τον ψήνουμε σε καυτό τηγάνι χωρίς λάδι για 6 λεπτά γυρίζοντας τον μια φορα.
Σερβίρουμε το κουσκούς και πάνω το σολομό πάνω στον οποίο βάζουμε από μια κουταλιά από το αρωματικό βούτυρο.
Yλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γραμμάρια κους-κους
- 100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 κλαδάκια εστραγκόν
- ξύσμα από λεμόνι
- τσάιβς ψιλοκομμένα
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr