Ο Ηλίας Μαμαλάκης προτείνει ένα Πειραιώτικο φαγητό: Παπαρδέλλες με γαύρο, ντοματίνια, μυρωδάτο βασιλικό και καλή όρεξη!

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, αφήνετε να ζεσταθεί και σωτάρετε πρώτα το φινόκιο. Όταν μαλακώσει λίγο, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ενώ ανακατεύετε διαρκώς.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, αφήνετε να ζεσταθεί και σωτάρετε πρώτα το φινόκιο. Όταν μαλακώσει λίγο, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ενώ ανακατεύετε διαρκώς.


   
Στη συνέχεια προσθέτετε το φρέσκο κρεμμύδι, την κίτρινη και κόκκινη πιπεριά, λίγο αλάτι, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
   
Αφού σωταριστούν καλά, σβήνετε με λευκό κρασί. Συνεχίζετε προσθέτοντας τη σάλτσα ντομάτας, τα φύλλα του βασιλικού και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
   
Ρίχνετε το χλιαρό νερό, αφήνετε για 5 λεπτά, προσθέτετε λίγο αλάτι, άσπρο πιπέρι, ανακατεύετε και μόλις αρχίσει ο βρασμός ρίχνετε τις παπαρδέλες να βράσουν με τη σάλτσα. Ανακατεύετε απαλά για να μη σπάσουν τα ζυμαρικά.
   
Προσθέτετε τα ντοματίνια.Απο πάνω στρώνετε τους καθαρισμένους γαύρους.
   
Σκεπάζετε την κατσαρόλα ν’ατμιστεί ο γαύρος. για μερικά λεπτά και σερβίρετε.

Υλικά

Για 4 άτομα
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο αρωματισμένο με δενδρολίβανο
1 φινόκιο κομμένο σε κυβάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
3,4 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 κολοκύθι κομμένο σε κυβάκια
1/2 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
Λίγο λευκό κρασί
Φρέσκια σάλτσα ντομάτα μαγειρεμένη με ζωμό
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 κανάτα χλιαρό νερό
αλάτι, άσπρο πιπέρι
1/2 κιλό παπαρδέλες
10 ντοματίνια ξεφλουδισμένα
12 καθαρισμένους και ξεκοκαλισμένους γαύρους
      

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr