Σήμερα προτείνουμε μεσογειακό χταπόδι στιφάδο με ελιές από τον Άκη Πετρετζίκη για να γλίφετε τα δάχτυλα σας!
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε 2-3 κομμάτια.
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε 2-3 κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το χταπόδι μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμυδάκια.
Σβήνουμε με το μπαλσάμικο,ρίχνουμε τις ελιές μέσα, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί και το χταπόδι.
Τα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος ελέγχουμε άν το χταπόδι μας έχει βγάλει πολλά υγρά. Άν έχει συμβεί αυτό, τότε αφήνουμε το καπάκι ανοιχτό μέχρι να εξατμιστούν τα επιπλέον υγρά και το χταπόδι μας να μείνει μόνο με τη σαλτσούλα του.
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο και κομμένο σε μπουκιές
- 15 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 350 γραμμάρια ελιές μαύρες
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- πιπέρι
- λίγο μπούκοβο
- ελαιόλαδο
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr