Καλή μαγείρισσα και εγώ ... αλλά ο Λουκάκος σκίζει στο λαβράκι με μαυρομάτικα και σπανάκι
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε, βάζουμε το λαβράκι στο τηγάνι από την πλευρά του δέρματος και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
Για το λαβράκι
800 γρ. λαβράκι φιλέτο (4 τμχ.), 50 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι
Για τα μαυρομάτικα
400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα, 200 γρ. σάλτσα ντομάτα, 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο, 150 γρ. σπανάκι, σοτέ
60 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε μικρά καρέ, 100 γρ. λαχανικά μπρουνουάζ, 30 γρ. βούτυρο, 60 γρ. ελαιόλαδο, 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το λαβράκι
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε, βάζουμε το λαβράκι στο τηγάνι από την πλευρά του δέρματος και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να μαγειρευτούν τα φιλέτα αλλά να παραμένουν ζουμερά.
Για τα μαυρομάτικα
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σύγκλινο. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τη σάλτσα ντομάτα, τον ζωμό, το σπανάκι και τα λαχανικά. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα βότανα, το ελαιόλαδο και το βούτυρο και ομογενοποιούμε.
Πηγή: www.yiannislucacos.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr