Δοκιμάστε μία ιδιαίτερη σαλάτα από τα χέρια του Γιάννη Λουκάκου! Φασολάκια με καρύδια, δυόσμο και ξινομυζήθρα: απόλυτα ελαφρύ, εύκολο και νόστιμο!
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει.
Προσθέτουμε τα φασολάκια και τον ζεστό ζωμό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αλατίζουμε, στραγγίζουμε τα περίσσια υγρά και προσθέτουμε τα καρύδια, το τσάιβς και τον δυόσμο.
Συνοδεύουμε με την ξινομυζήθρα.
ΥΛΙΚΑ
- Για το πιάτο
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ζωμό κοτόπουλο, ζεστό
- 500 γρ. φασολάκια, μπαρμπούνια
- 130 γρ. καρύδια
- 10 γρ. δυόσμο, χοντροκομμένο
- 10 γρ. τσάιβς
- 80 γρ. ξινομυζήθρα
- αλάτι
Πηγή: www.yiannislucacos.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr