Σήμερα μας μαγειρεύει ο Λευτέρης Λαζάρου αρνάκι με μπάμιες-Λαχταριστό και εύκολο!
Ο Λευτέρης Λαζάρου φτιάχνει αρνάκι με μπάμιες για το μεσημεριανό μας τραπέζι
Ο Λευτέρης Λαζάρου φτιάχνει αρνάκι με μπάμιες για το μεσημεριανό μας τραπέζι
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
αρνάκι: 1.100 γρ. κομμένο σε κομμάτια
κρεμμύδι ξερό: 400 γρ. ψιλοκομμένο
πατάτες: 380 γρ. καθαρισμένες, κομμένες σε κύβους 2 εκ.
μπάμιες κατεψυγμένες: 600 γρ.
σάλτσα ντομάτας: 350 γρ. έτοιμη ή σπιτική
ζωμός από το βράσιμο του κρέατος: 1.200ml περίπου
ελαιόλαδο: 250ml
μαϊντανός ψιλοκομμένος: 2 κουταλιές της σούπας
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα 1½ λίτρο νερό και μόλις βράσει ρίχνετε μέσα το κρέας. Το βράζετε για 15’ και στη συνέχεια το αποσύρετε. Μετράτε το ζωμό από το κρέας, τον φιλτράρετε και τον κρατάτε ζεστό (θα χρησιμοποιήσετε περίπου 1.200ml).
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι για 4’. Προσθέτετε το αρνάκι και το σοτάρετε από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το ζωμό του κρέατος, προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε για 35’.
Προσθέτετε τις πατάτες και συνεχίζετε για 25’ ακόμη. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε τις μπάμιες και τις τηγανίζετε για 4’. Μόλις είναι έτοιμες, τις προσθέτετε στο κρέας και βράζετε για 12’ ακόμα.
Σερβίρετε το αρνάκι με τις μπάμιες και τις πατάτες σε 4 πιάτα, πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr