1η Αυγούστου σήμερα και μαγειρεύω με Λευτέρη Λαζάρου κολιό φρέσκο στο... μήνα του και στο φούρνο με μυρωδικά

Βάζετε τους καθαρισμένους κολιούς σε ένα μπολ με νερό και λίγα παγάκια για 10΄ περίπου.

Προετοιμασία: 20 λεπτά, Αναμονή: 30 λεπτά, Ψήσιμο: 12 λεπτά, Μερίδες: 4

 

Υλικά

κολιοί: 4 καθαρισμένοι από κόκαλα και κεφάλι (300 γρ. ο καθένας)
σάλτσα σόγιας: 400 ml
αλμυρίδα: 1/2 κιλό καθαρισμένη από τα χοντρά κοτσάνια
ντομάτες: 2 ώριμες χωρίς φλούδες και σπόρους, κομμένες σε κυβάκια
σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
ξίδι μπαλσάμικο: 40 ml
ελαιόλαδο: 150 ml
αλάτι: 1/2 κουτάλι του γλυκού
πιπέρι: 1/4 κουταλιού του γλυκού

Εκτέλεση

Βάζετε τους καθαρισμένους κολιούς σε ένα μπολ με νερό και λίγα παγάκια για 10΄ περίπου. Τους βγάζετε από το νερό και στη συνέχεια τους σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τη σάλτσα σόγιας και τους μαρινάρετε για 20΄. Μόλις είναι έτοιμοι, τους ψήνετε στη σχάρα ή σε τηγάνι αντικολλητικό και από τις 2 μεριές.

Πλένετε πολύ καλά τα χόρτα και τα ζεματίζετε σε βραστό νερό για 2΄. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο, το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε 4 πιάτα. Από πάνω προσθέτετε τους ψημένους κολιούς και ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr