Γαρίδες με κολοκυθάκια και ντοματίνια μαγειρεύει σήμερα ο Λευτέρης Λαζάρου-Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο καλοκαιρινό πιάτο!


Προετοιμασία: 30 λεπτά, Ψήσιμο: 15 - 20 λεπτά, Μερίδες: 4



Δυσκολία: πολύ εύκολο


Υλικά

γαρίδες: 12 μεγάλου μεγέθους, καθαρισμένες
ντοματίνια: 16 κομμένα στη μέση και ξεφλουδισμένα
ελαιόλαδο: 150ml
σκόρδο: 1/4 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο
πουρές σκόρδου: 1/2 κουταλιά της σούπας
μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
κολοκυθάκια: 200 γρ. κομμένα σε χοντρά κομμάτια
ζωμός καραβίδας ή λαχανικών: 300 ml
βούτυρο: 1 κουταλιά της σούπας
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο



Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο, τον μισό μαϊντανό, τον πουρέ σκόρδου, το ψιλοκομμένο σκόρδο και προσθέτετε τα κολοκυθάκια. Σοτάρετε για 3΄ και σβήνετε με 100 ml ζωμό καραβίδας ή λαχανικών. Αφήνετε τα υγρά να εξατμισθούν εντελώς.
Προσθέτετε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνετε ελαφρά, ρίχνετε τα ντοματίνια, σοτάρετε για 2΄ και συμπληρώνετε με τον υπόλοιπο ζωμό. Βράζετε για 2΄ ακόμα, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σερβίρετε σε 4 βαθιά πιάτα τα κολοκυθάκια μαζί με τα ντοματίνια και τοποθετείτε από πάνω τις γαρίδες με τη σάλτσα τους. Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr