Δείτε πως θα φτιάξετε ένα υπέροχο γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο!
Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 90 λεπτά και ο βαθμός Δυσκολίας είναι 3, σύμφωνα με το Cretanfoodnews,gr .
Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 90 λεπτά και ο βαθμός Δυσκολίας είναι 3, σύμφωνα με το Cretanfoodnews,gr .
Υλικά:
640γρ. τριαντάφυλλα
1 κιλό και 280γρ. ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
3 κουταλάκια χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Αφαιρείτε από τα τριαντάφυλλα τα πέταλα και τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό. Τα πλένετε καλά και τα βάζετε σε κατσαρόλα να σιγοβράσουν με ένα φλιτζάνι ζάχαρη και ¼ του φλιτζανιού νερό. Τα σιγοβράζετε σκεπασμένα επί 15 λεπτά, ξεσκεπάζετε, ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό, δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε το γλυκό μέχρις ότου δέσει κανονικά. Ξαφρίζετε, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και αφού πάρει 1-2 βράσεις, το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει και το σερβίρετε σε βάζα.
Tips:
Επειδή ζαχαρώνει εύκολα, στο γλυκό αυτό προσθέτετε περισσότερο χυμό λεμονιού
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr