Σαλάτα με σπανάκι και ζεστή βινεγκρέτ μπέικον από τον master chef Γιάννη Λουκάκο

Δοκιμάστε μια σαλάτα διαφορετική από τις άλλες, δροσερή και ζεστή ταυτόχρονα.
 

ΥΛΙΚΑ

    Για τη ζεστή βινεγκρέτ μπέικον

  •         90 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  •         25 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •         2 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  •         80 γρ. ζάχαρη μαύρη
  •         40 γρ. ξίδι μηλίτη
  •         60 γρ. ελαιόλαδο
  •         αλάτι

    Για τη σαλάτα

  •         300 γρ. σπανάκι, φύλλα
  •         4 αυγά, βρασμένα σφιχτά, κομμένα σε τέταρτα
  •         120 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  •         40 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  •         250 γρ. ψωμί για τοστ, κομμένο σε μέτρια καρέ
  •         10 γρ. ελαιόλαδο
  •         10 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  •         αλάτι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζεστή βινεγκρέτ μπέικον

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον.
Αποσύρουμε το μπέικον και στο λίπος του ιδρώνουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξίδι και το ελαιόλαδο.

Για τη σαλάτα

Αναμειγνύουμε το ψωμί, το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Αλατίζουμε, στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να γίνει τραγανό. Τοποθετούμε τα φύλλα από το σπανάκι σε ένα πιάτο, περιχύνουμε με τη ζεστή βινεγκρέτ και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr