Ο Βασίλης Καλλίδης σας μαγειρεύει πλήρες μενού στο πι και φι : κοτόπουλο γλυκόξινο, ψαρονέφρι με φέτα και γαρίδες με σπανάκι

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ:
500 γρ. κοτόπουλο
λίγο τζίντζερ (περίπου 50 γρ.)
2 κ. σούπας μέλι
χυμό από 1 λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο μπούκοβο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια και το σωτάρουμε με το ελαιόλαδο,το τζίντζερ σε κυβάκια και το σκόρδο σε φετάκια σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το αλάτι, το χυμό του λεμονιού και το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το φαγητό να γίνει περίπου 2 λεπτά σε δυνατή πάντα φωτιά.




ΣΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ:
16 ακέφαλες γαρίδες
500 γρ. σπανάκι
1 σκελίδες σκόρδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
12 ντοματίνια
6 κ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο άνηθο
λίγο αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σοτάρουμε τις γαρίδες, το κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες και το σκόρδο σε φετάκια με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το αλατοπίπερο. Βάζουμε στο φαγητό το σπανάκι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε πάνω σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.




ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΩΣ ΦΕΤΑΣ



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ:
500 γρ. ψαρονέφρι
6 κ. σούπας ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
λίγη ρίγανη και λίγο αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
200 γρ. φέτα
λίγο γάλα
4 κ. σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε πολύ μικρά κυβάκια και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά  μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ρίγανη.
Χτυπάμε τα υλικά για τη σος στο μικρό μιξεράκι της κουζίνας για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει η σος βελούδινη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr