Φτερούγες κοτόπουλου με τζίντζερ και σουσάμι από τον σεφ Βαγγέλη Δρίσκα!
Κόβετε τις φτερούγες σε τρία κομμάτια, πετάτε τις άκρες και κρατάτε τα δύο μεγαλύτερα. Χτυπάτε στο μπλέντερ το σκόρδο, το τζίντζερ, το σησαμέλαιο, τη σόγια σος, το μέλι, το ρυζόξιδο και το μισό σουσάμι.
Κόβετε τις φτερούγες σε τρία κομμάτια, πετάτε τις άκρες και κρατάτε τα δύο μεγαλύτερα. Χτυπάτε στο μπλέντερ το σκόρδο, το τζίντζερ, το σησαμέλαιο, τη σόγια σος, το μέλι, το ρυζόξιδο και το μισό σουσάμι.
Μαρινάρετε τις φτερούγες σ’ αυτό το μείγμα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σουσάμι και τις βάζετε στο ταψί μαζί με τη μαρινάδα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου. Για τη συνοδευτική σάλτσα, ανακατεύετε όλα τα υλικά και βάζετε το μείγμα σ’ ένα μικρό μπολ. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνετε επάνω από τις ψημένες φτερούγες λίγο πριν τις σερβίρετε.
Yλικά
- 16 φτερούγες κοτόπουλου
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 2 κουτ. της σούπας σησαμέλαιο
- 4 κουτ. της σούπας σόγια σος
- 2 κουτ. της σούπας μέλι
- 1 κουτ. της σούπας ρυζόξιδο
- 1 φλιτζάνι σουσάμι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Για τη συνοδευτική σάλτσα: - 5 κουτ. της σούπας σόγια σος
- 5 κουτ. της σούπας ρυζόξιδο
- 1 κουτ. του γλυκού ξερό βασιλικό
- 1 κουτ. της σούπας σουσάμι
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr