Φρέσκα σύκα ψητά και κοπανιστή: Μία καταπληκτική συνταγή της εποχής έστειλε στο eirinika.gr η Νένα Ισμυρνόγλου! Καλή όρεξη!
Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση. Χτυπάμε 2 κουταλιές από την γέμιση με το γάλα στο μούλτι. Λαδώνουμε τα σύκα και τα πασπαλίζουμε με το πιπερι
Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση. Χτυπάμε 2 κουταλιές από την γέμιση με το γάλα στο μούλτι. Λαδώνουμε τα σύκα και τα πασπαλίζουμε με το πιπερι
Αναβουμε το γκρίλ του φούρνου και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 3 λεπτά από κάθε πλευρα. Αλλίως τα ψήνουμε σε μαντεμένιο σκέυος με γκριλιες για 2 λεπτά από κάθε πλεύρα ή σε πολύ δυνατό φούρνο 5-7 λεπτά
Τα γεμίζουμε με την υπόλοιπη γέμιση και περιχύνουμε με την σάλτσα. Τα σερβίρουμε χλιαρά με την σάλτσα ή σε θερμοκρασία δωματιού.
Yλικά
4 μεγάλα σύκα μαυρά πλυμμένα και κομμένα στη μέση -ακαθαριστα ή 6 μεσαία
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χοντροτριμμένο πιπερι
Για την γέμιση
150 γρ κοπανιστή
2 κουταλιές της σούπας ούζο
½ κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά τη σούπας λεμόνι
50 γρ κατίκι ή γιαούρτι
Για την σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας από την γέμιση
60 μλ γάλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr