Μπακαλιάρος με σαφράν, μαυρομάτικα και πατάτες από τον σεφ Βαγγέλη Δρίσκα - Καλή σας όρεξη
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον αφήνουμε σ’ ένα μπολ με νερό περίπου 24 ώρες για να φύγει το αλάτι του, αλλάζοντας τακτικά το νερό.
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον αφήνουμε σ’ ένα μπολ με νερό περίπου 24 ώρες για να φύγει το αλάτι του, αλλάζοντας τακτικά το νερό.
Όταν ξαρμυρίσει, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σαφράν και τον μπακαλιάρο, σβήνουμε με το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Δοκιμάζουμε στο αλάτι αν χρειάζεται και προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για τον πουρέ με τα μαυρομάτικα Bράζουμε τα φασόλια σε αρκετό νερό για 30 λεπτά, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ ή σ’ ένα πολυμίξερ με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να γίνουν πουρές. Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με τον πουρέ των φασολιών και τις πατάτες κομμένες σε φέτες με λαδολέμονο και φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr