Aχ καιρό είχα να φτιάξω σουφλέ κοτόπουλο με σπανάκι - Πεντανόστιμο ελαφρύ με συνταγή του ταλαντούχου Άκη Πετρετζίκη! (βίντεο)
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε εκεί το κοτόπουλο να πάρει ωραίο χρώμα. Αν θέλουμε να γίνει πιο γρήγορα χρησιμοποιούμε δύο τηγάνια. Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε εκεί το κοτόπουλο να πάρει ωραίο χρώμα. Αν θέλουμε να γίνει πιο γρήγορα χρησιμοποιούμε δύο τηγάνια. Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Όταν ετοιμαστεί και αυτό διορθώνουμε με αλατοπίπερο και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ.
Τη μπεσαμέλ θα τη φτιάξουμε όπως και τις άλλες φορές αλλά θα βάλουμε γιαούρτι στο τέλος. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Καβουρδίζουμε λίγο το αλεύρι, προσθέτουμε το ζωμό και μετά σιγά σιγά ξεκινάμε να ρίχνουμε μέσα το γάλα με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Το ρίχνουμε λίγο λίγο, ανακατεύουμε με το σύρμα να γίνει λείο το μείγμα πριν ρίξουμε την επόμενη κουταλιά. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε να κάνουμε γρομπαλάκια στη μπεσαμέλ.
Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και διορθώνουμε με αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
Ήρθε η ώρα να πώ το μυστικό μου! Παίρνουμε μία μεγάλη κουτάλα και ρίχνουμε δυό κουταλιές από τη μπεσαμέλ στο μπολ με το κοτόπουλο και άλλες δύο στο μπολ με το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στούς 200 βαθμούς. Στρώνουμε το μείγμα με το κοτόπουλο στον πάτο του ταψιού, από πάνω του στρώνουμε το σπανάκι και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά από πάνω.
Ψήνουμε για 45 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει λίγο και μετά σερβίρουμε!
- Υλικά
- 4 στήθη φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- 500 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Υλικά για τη μπεσαμέλ
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 500 γραμμάρια γιαούρτι
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 2 αυγά
- φρυγανιά
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr