Κάρι με αρνί σε λίγα λεπτά από τον Άκη Πετρετζίκη και Καλή μας όρεξη!
Κάρι με αρνί σε λίγα λεπτά από τον Άκη Πετρετζίκη! Ελληνικό και Ινδικό μαζί... τρομερός συνδιασμός γεύσεων!
Κάρι με αρνί σε λίγα λεπτά από τον Άκη Πετρετζίκη! Ελληνικό και Ινδικό μαζί... τρομερός συνδιασμός γεύσεων!
Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα
Κόστος: 12.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: 4
Υλικά
1 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σκόνη
500 γραμμάρια αρνί σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 στικ κανέλα
6 άσπρους σπόρους κάρδαμου
1/2 κουταλιά της σούπας γκαράμ μασάλα
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη
Πως το φτιάχνεις
Λιώστε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και προσθέστε το λάδι. Όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει τηγανίστε το αρνί μέχρι να πάρει χρώμα σε κάθε πλευρά. Βγάλτε με τρυπητή κουτάλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και τηγανίστε το μέχρι να ροδίσει, ξύνοντας ταυτόχρονα τα κατακάθια στο τηγάνι. Προσθέστε το σκόρδο και τηγανίστε για άλλο 1΄.
Προσθέστε τα μπαχαρικά που είναι ολόκληρα. Μαγειρέψτε για λίγο ή μέχρι οι σπόροι του κάρδαμου να πάρουν λίγο χρώμα και ύστερα προσθέστε τα μπαχαρικά σε σκόνη. Μαγειρέψτε μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους, αλλά προσέξτε να μην καούν.
Ξαναβάλτε το αρνί στο τηγάνι. Ρίξτε ένα ποτήρι νερό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για νερό ζωμό κρέατος ή λαχανικών) και ανακατέψτε. Σε μέτρια φωτιά σιγοβράστε για περίπου 10΄-15΄μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε με ρύζι.
Μη φοβάστε να χρησιμοποιείτε μπαχαρικά... στην αρή μπορεί να βάζετε πολύ αλλά σιγά σγά θα το βρείτε το μέτρο...
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr