Βραστά, τηγανιτά, ποσέ - Δείτε όλους τους τρόπους για να μαγειρέψετε ένα αυγό!

Βραστά αυγά

Βράζουμε τα αυγά σε αρκετό νερό με λίγο ξίδι και ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε προσαρμόζουμε το χρόνο. Για μελάτα αυγά βράζουμε για 2-3 λεπτά, για σφιχτά αυγά 6-10 λεπτά. Ρίχνουμε προσεκτικά το βραστό νερό στον νεροχύτη και βάζουμε τα αυγά σε κρύο νερό για 3 λεπτά λεπτά. Μπορούμε, αφού τα βράσουμε  και κρυώσουν καλά, να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο έως και μια εβδομάδα. Cosmo.gr

Τηγανητά αυγά

Ποιος δεν θυμάται τα αγαπημένα τηγανητά αυγά από τα χεράκια της μαμάς; Τι κι αν τα χρόνια πέρασαν, τι κι αν μεγαλώσαμε, τα τηγανητά αυγά είναι all time classic λιχουδιά, συνοδεύεται ιδανικά με μπέικον, λουκάνικο, φρυγανισμένο ψωμί, μέσα σε σάντουιτς και γενικότερα φαντασία να υπάρχει και κάπου θα τα ταιριάξουμε. Βρες τη συνταγή.

Αυγά ποσέ

Διάσημη και μη εξαιρετέα γαλλική συνταγή για βραστά αυγά. Πολλοί τα φοβούνται λόγω του αστικού μύθου περί δυσκολίας του μαγειρέματός τους. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να τα ετοιμάσει κανείς, εμείς όμως σού δίνουμε τον βασικό και πλέον αλάνθαστο. Το βασικό κόλπο είναι να χρησιμοποιείς φρέσκα αυγά, αφού το ασπράδι τους σφίγγει ευκολότερα. Επίσης μόλις τα ετοιμάσεις, ακούμπησέ τα σε μια φέτα ψωμί για να απορροφηθεί η περίσσια ποσότητα ξυδιού. Ρίξε μια ματιά στο πώς θα τα φτιάξεις.

Αυγά Μπένεντικτ

Το πρωινό στα καλύτερά του! Για πολλούς, τα αυγά Μπένεκτικ γεννήθηκαν στην Νέα Υόρκη όταν η κυρία LeGrand Benedict, θαμώνας του εστιατορίου Delmonico’s, ζήτησε από τον σεφ να φτιάξει μια συνταγή αποκλειστικά για εκείνη. Άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την παραδοσιακή γαλλική συνταγή œufs bénédictine, η οποία περιλαμβάνει πουρέ μπακαλιάρου και πατάτας σερβιρισμένα σε φρυγανισμένο τριγωνικό ψωμί και γαρνιρισμένα με σως Hollandaise. Όποια και αν είναι η πραγματικότητα, τα αυγά Μπένεντικτ (τσέκαρε τη συνταγή)  είναι μια πολύ νόστιμη πρόταση που ενδείκνυται για το κυριακάτικο brunch στο σπίτι με φίλους.

Αυγά σκραμπλ

Γυρνάς στο σπίτι αργά το απόγευμα, έχεις όρεξη για κάτι νόστιμο και διαφορετικό αλλά καμία διάθεση για μαγειρική. Τα αυγά σκραμπλ είναι η καλυτερη λύση για σένα. Επίσης είναι μια καλή ιδέα για πρωινό τα χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα, συνοδεύοντάς τα με φρυγανισμένο ψωμί και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου. Ρίξε μια ματιά στο πώς θα ετοιμάσεις το πιάτο.

Ομελέτα

 

Τι να πει κανείς για την ομελέτα; Ίσως ο καθένας από εμάς έχει βρει τη δική του συνταγή της επιτυχίας, χρησιμοποιώντας ό,τι υλικό έχει στο ψυγείο του ή ό,τι του έχει περισσέψει από την προηγούμενη ημέρα. Εμείς σου προτείνουμε αυτήν την ομελέτα με τυρί και ντομάτα ή εναλλακτικά αυτήν την ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικο

Croque Madame

Το πιο χορταστικό και εντυπωσιακό τοστ έχει γαλλική προέλευση και θηλυκή ονομασία. Πρόκειται για την παραλλαγή του διάσημου Croque Monsieur, δηλαδή τοστ με ζαμπόν, βούτυρο, γραβιέρα, μόνο που περιλαμβάνει και τηγανητό αυγό. Απλώς πρέπει να το δοκιμάσεις άμεσα. Δες τη συνταγή και γίνε ένας μικρός σεφ!

Πάβλοβα

Ελαφρύ, ζουμερό και ακαταμάχητο γλυκό που έχουμε τιμήσει άπαντες, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα πρωτεία δημιουργίας της αγαπημένης πάβλοβα διεκδικεί η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, ενώ πήρε το όνομά της από... μια μπαλαρίνα. Εξού λοιπόν και η αεράτη υφή και γεύση της. Αφεθείτε κι εσείς στη μαγεία της πάβλοβα και φτιάξτε αυτές τις μινι πάβλοβες με τη  συνταγή του ΜαμαΠειναω.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr